Már 85 egészségügyi dolgozó megfertőződött, hol vannak a védőfelszerelések?

2020. április 07. 12:44

Nem lehet tovább késlekedni, Magyarország nem veszíthet el több orvost.

2020. április 07. 12:44
Magyar Szocialista Párt
MTI-OS

„A kormány szinte naponta győzelmi jelentésként adja elő, hogy mennyi védőfelszerelést sikerült szereznie a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. Kórházparancsnokok felügyelik a készleteket, az operatív törzs pedig arról számol be, hogy folyamatosan ellátják az első vonalban harcolókat. Ennek ellenére a megfertőzöttek 12,5 százaléka mégis egészségügyi dolgozó.

Ha Orbán fürkészei és portyázói olyan sikeresek, mint ahogy azt mondják, akkor hol van az a rengeteg felszerelés? Ha megfelelően el vannak látva akkor hogyan fertőződhetett meg legalább 85 egészségügyis? Csak az látszik, hogy a magánrendelők már kínálnak tesztet kemény pénzekért, a maszkok drágán ugyan, de nyomokban már fellelhetők a gyógyszertárak némelyikében, csak az állami egészségügyi intézményekben, orvosi rendelőkben nincs semmi.

Emberi életekről van szó ezért ideje lenne, hogy a kormány végre biztosítsa az orvosok, nővérek, ápolók, mentősök megfelelő védelmét. Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb. Nem elég csak köszönetet mondani az egészségügyben dolgozóknak azért az áldozatos és rendkívül veszélyes munkáért, amit mindannyiunk érdekében végeznek, hanem gondoskodni kell a biztonságukról is. Ezért követeljük már régóta, hogy biztosítson megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést a kormány a járvány elleni küzdelem frontvonalában harcolóknak.

Nem lehet tovább késlekedni, Magyarország nem veszíthet el több orvost, ezért reméljük, hogy a kormány minél hamarabb végrehajtja ezt a javaslatunkat is.”

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 08. 04:19
+ infó: "Egy orvosi szaklapban megjelent szakértői cikk szerint a kortikoszteroid-tartalmú gyógyszerek elnyomják az immunválaszokat, ezért az ilyen szert használók súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak, ha elkapják az új koronavírus-fertőzést." https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_nagyobb_kockazatot_jelenthet_ez_a_gyogyszer/20200407174104
Takáts
2020. április 07. 19:51
"Ha megfelelően el vannak látva akkor hogyan fertőződhetett meg legalább 85 egészségügyis?" Karácsonyt már kérdezték? Vagy az ütődött főnővért?
nyugalom
2020. április 07. 16:46
Nem lehet késlekedni, ugyanis kariferi és a kerületi et-ak a felelősök! Vigyázat, ők a vírus pártján állnak, csak másra mutogatnak. Az ország ellenségei ők, a víruspártiak! Kariferi a főváros polgármestere vagy nem?
Coccothraustes
2020. április 07. 15:45
Óbégassatok nyugodtan, senki sem kíváncsi rátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!