Itt nem kell hurráoptimistának lenni és szabad káromkodni

2020. április 02. 09:27

Hogyan ne őrüljek bele a karanténba?

2020. április 02. 09:27
Balogh Fruzsi
WMN

„Anya, töröld meg! Anya, éhes vagyok, pfúj, ezt nem szeretem, unatkozom, az az enyém, elvette, nesze neked, ezt kapod érte, nem én voltam! Elmúlt dél, te jó ég, nincs ebéd, miért nem főztél, főzzél te, dolgozom, én is. Ne menj boltba, nagymama, értem én, majd inkább viszünk neked, maradj a fenekeden, a gázóra-leolvasó is maradjon a fenekén. Nem laposodó görbe, határzárak, meddig még, sok a fertőzött, ne olvasd már percenként! Megint üvölt a gyerek, menjél már, nézd meg, mi van, mítingem van, nekem is. Csörög a telefon, ne visítsatok, igen, mindjárt küldöm az anyagot, Mancsőrjárat jó lesz, legyen jó.

Ép ésszel ezt nem lehet bírni. Kell, hogy legyen támaszunk. Létezik egy módszer, irtó bonyolult: annyi a lényege, hogy valaki kedvesen meghallgatja, mi bánt engem, de nem mondja utána, hogy az én hibám, hogy nincs még napirendünk, és adjak alább a tisztaságmániámból, és nem ajánl kézműves tippekről szóló blogot, és azt se mondja, hogy náluk meg még mennyivel rosszabb.

Komolyra fordítva: tényleg létezik egy ilyen módszer, és nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, de baromi hatékony. Az a neve, hogy Páros Meghallgatás. Így, nagybetűkkel. Mert egy kincs, ha megteremtjük az életünkben, és mert bár nagyon hasonlónak tűnik elsőre ahhoz, mint amit amúgy a barátnőnkkel csinálunk, mégsem ugyanaz. Úgy kezdjük, hogy keresünk egy másik rászorulót, azaz egy olyan felnőttet, aki szintén nagyon kész van. Jó, ha ez az illető nem a férjünk, feleségünk, nem a legjobb barátnőnk. (Hogy miért nem, arról hosszan írhatnék, de higgy nekem, egy már kialakult kapcsolatban nem fogjátok tudni tartani azokat a kereteket, amiket itt összeszedek, és amitől ez az egész működik. És ez nem jelenti azt, hogy a szokásos lelkizés meg dumálás nem jó, csak annyit, hogy ez, amiről most írok, kicsit más.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. április 03. 13:42
Míting koronavírus idején.. avagy Páros Meghallgatás. Első szeánsz. Köszönöm Fruzsina, hogy bízik bennem, bizonyára nem könnyen talált rám, Bár látom, hogy az őrület határán van, azért néhány kérdést fel kell tennem, mielőtt meghallgatom. -Neve? B. Fruzsi. Na! -neme? Momentán nő, de inkább írja azt, hogy változó. -Gyermeke? Van kettő, legalábbis úgy emlékszem. -Hát ez nem jó hír, hiszen bizonyára tudja, hogy már egy gyermek is 57 köbméter károsanyag kibocsátással jár, kettő, már 114-el. Mit fog ehhez Schmuck Erzsébet szólni? Legközelebb megkérdezem. -Házas? Nem, a Városligetben lakunk, védjük a ligetet egy sátorban. -Nem úgy értettem, férje van? Az mi? fojtattássa következhet!
catalina9
2020. április 03. 07:00
tipikus libsi gennyfakasztó szellentés Fruzsitól..illetve a WMNT-től..csak úgy árad belőle a nevelés, önfegyelem, rend...és persze szabad káromkodni, micsoda szabadság...
annamanna
2020. április 03. 05:24
"Pszichésen közvetített hatások Fontos kiemelni, hogy az, amit az immunrendszerünk a kórokozóknál is rosszabban tolerál, az a szorongás, egész pontosan a tehetetlenül elviselt stressz, ezt szakirodalmi adatok sokasága támasztja alá. Ezért is lép fel traumatikus élethelyzeteket követően annyi megbetegedés, gyakran diagnosztizálatlan krónikus infekció (Lassan romló egészségi állapot), vagy akut vírusos vagy bakteriális fertőzés. A pánikkeltő kommunikáció, ill. a kialakuló szorongás vagy pánik azt is eredményezheti, hogy az emberek immunvédekezése csökken és így egyes fertőzöttek valóban meg is betegszenek, ill. olyan emberek tünetei is súlyosbodnak, akik nem, vagy nem koronavírus által fertőzöttek, és ezzel az egészségügy egyébként is kritikusnak tűnő kapacitása csökken. Ezért kiemelten fontosnak tartanám a fegyelmezett, kifejezetten pánikcsökkentő kommunikációra való figyelmeztetéseket, tekintettel arra, hogy pl. a szociális médiában ennek az ellenkezője történik." https://www.healways.hu/post/koronavirus
annamanna
2020. április 03. 05:03
A koronavírus pánik-járvány is: Karantén intézkedések és következményeik https://www.healways.hu/post/koronavirus-panik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!