Fertőtlenítőszer helyett szenteltvíz

2020. április 15. 20:23

Meddig bírja az állam az erejét meghaladó erőfeszítést, mikor roppan össze a járvány és a pénzhiány terhe alatt?

2020. április 15. 20:23
Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

„A belügyminisztérium meghátrálása azt jelzi, hogy Románia, minden ellenkező látszat ellenére, nem tekinthető szekularizált államnak, itt az ortodox egyház tevékenyen beleszól a napi politikába. Az a tény pedig, hogy az alig egy héttel korábbi római katolikus és protestáns húsvét idejére szóba sem jött a szigorú rendelkezések bármiféle lazítása, bizony egyéb kérdéseket is felvet: mint például a szabad vallásgyakorlás, a különböző vallási felekezetek egyenlősége, stb… Nem beszélve arról, hogy a tömegek ellenőrizetlen utcára vonulásával felerősödhet a járvány terjedése, ami a szükségállapot elnyúlását, a kijárási tilalom meghosszabbítását vonhatja maga után. A nagy kérdés: meddig bírja az állam az erejét meghaladó anyagi erőfeszítést, mikor roppan össze a járvány és a pénzhiány terhe alatt? Ilyen körülmények között szóba sem jöhet a gazdaság újraindítása, ami beláthatatlan következményekkel járhat a tartalékait felélő munkavállalók és munkáltatók további sorsát illetően. A Nemzetközi Valutaalap szerint év végére 10 százalékos munkanélküliségre, a gazdaság jelentős visszaesésére számíthatunk.

A leírtak alapján egyértelmű: Románia a járvány terjedését nem a fertőtlenítőszerek, hanem a szenteltvíz által reméli megakadályozni. Mit lehet ehhez még hozzátenni? Semmit.

Esetleg: Isten irgalmazz nekünk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2020. április 16. 00:31
Na, majd hozzátesz az IMF! És ez a fene nagy soviniszta "nemzetállam" úgy el fog adósodni az IMF-nek, Sorosnak, hogy jó, ha a bádogtemplomaikat megtarthatják, mert hogy a teljes nemzeti vagyont, földet, erdőt, aranytartalékokat, ingatlanokat dobják fedezetnek, az factum! De ha a szenteltvíz nem gyógyít, majd gyógyít a román himnusz. Már előre lejátsszák a románoknak, szerte Romániában, mert a tömegsíroknál majdan aligha lesz rá érkezésük. Honi brigantik meg sajnálják azt az 500 ezer maszkot az erdélyi magyarságtól, amit az Orbán - kormány küldött. Az itt lakó, ultraliberálkommunista-nyilasbolsevik, belpesti újproli a legalja.
Robur
2020. április 15. 22:18
Vallás károsult idióták.
kisgul
2020. április 15. 22:15
Hahaha , a sváb tudja mitől döglik az oláh! Kezd szimpatikus lenni ez a Iohannis!
civis72
2020. április 15. 21:02
Megint elhúzott mellettünk Dobrev mintademokráciája
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!