CNN = a hír televíziózás pöcegödre

2020. április 11. 06:42

Sokáig hittem, hogy a magyar balliberális médiánál kártékonyabb, gusztustalanabb, aljasabb tevékenységet nem folytat senki kerek e világon.

2020. április 11. 06:42
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Televíziós újságíró vagyok immár 10 éve. Az elmúlt évtizedben egyetlen pillanatra sem engedtem meg magamnak, hogy felkészületlenül beszélgessek valakivel. A riporternek képben kell lennie, bármilyen helyzetbe is kerül. Ez a feladata, ezt várja el tőle a néző, hiszen egy tv-s a közönségért dolgozik. Egy újságíró egész egyszerűen nem teheti meg, hogy hazudjon, hiszen azzal minden hitelét elveszti a publikuma felé. Az más kérdés, hogy a riporter is ember, így hibázhat, de a hibáért minden esetben bocsánat kéréssel tartozik. Én így gondolkodom erről a szakmáról. Úgy tűnik idealista alkat vagyok, hiszen a nagynevű CNN ezen szakmai elvek töredékét sem alkalmazza.
Az sem igaz, amit kérdez!

Christiane Amanpour, a CNN amerikai hírtelevízió egyik arca, sztárja, a nagybetűs riportere. Amanpour a politikai újságírás egyik világszinten is meghatározó alakja, olyan akinek a véleményére nemcsak a nézők, de még a politikusok is adnak. Magyar kontextusba helyezve (a régi) Kálmán Olgához lehetne hasonlítani. Több szempontból is. Legalább annyira független és nagyjából ugyanannyit hazudik. Kálmán Olga sokáig független/objektív újságírónak adta ki magát, majd gond nélkül belépett a DK-ba. Amanpour is független/objektív, annyi a különbség, hogy ő még mindig “riporter”, de simán lehetne az amerikai demokraták egyik politikusa is. A nagynevű televíziós interjút készített Szijjártó Péter külügyminiszterrel.

A beszélgetésről elöljáróban annyit: nem volt olyan kérdés, amiben ne lett volna hazugság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2020. április 11. 14:53
Leülsz kényelmesen, leteszed magad mellé a kávédat és csak várnod kell (nem is sokat), hogy hazudjon a liberális újságíró ikon ribanc. Így lesz a hazug kurvából felmosórongy.
llnnhegyi
2020. április 11. 13:46
Gratulálok Bohár Dániel! Remekül összefoglalta a favorit frizurájával kérkedő ,CNN liberalbolsevista műsorvezető tevékenységét.
Káposztás Brúnó
2020. április 11. 13:10
A CNN csak kezdő amatőrnek számít az M1 magyar pártállami TV mellett . Orbán magasztalása , Sorosozás, Gyurcsányozás, Karácsonyozás, migránsozás mellett 5 perc jut a napi aktuális ferdítésekre is oszt jó napot!
CirmoS
2020. április 11. 10:18
Dani téged mindíg az igazi propagandisták vádolnak azzal, hogy te vagy az! Az a bajuk veled, hogy normális vagy! Láthatóan rettegnek a valódi kérdéseidtől, hiszen ezek gyűlölik a valóságot! Miért? Mert az nagyon keményen ellenük szól!! Jókat szoktam derülni, mikor menekülnek előled, nem válaszolnak mert sárosak!!!!!!!! Mangalica Kálmán Olgicáról csak annyit, hogy már aki elhitte valaha is, hogy független objektív. Már aki!!!!!!! Én sem! Ordított róla, hogy DK! Undorító az a paca!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!