Bajnai Gordon, a fordított Luke Skywalker

2020. április 06. 19:04

A HVG előkaparta egy távoli pénzügyi galaxisból, hogy pislákoló fénykardjával Orbán felé sújtson.

2020. április 06. 19:04
Szikszai Péter
Magyar Nemzet

"Ha válság, akkor valahogy mindig előkerül Bajnai Gordon. A baj ugye mindig csőstül jön. A baloldal fordított Luke Skywalkerét a HVG találta meg egy távoli pénzügyi galaxisban.

A volt szoclib kormányfő amellett, hogy szokásához híven sziporkázóan szellemes interjút adott a liberális lapnak, és szenzációs tanácsokkal látta el az Orbán-kormányt, még leporolta legendás fegyverét is, a hitelfelvételt.

»Ami a gazdasági válságkezelést illeti, ott szembe kell nézni azzal, hogy Magyarország várhatóan súlyos recesszióba süllyed – nem egyedül, ez egy világválság –, ennek megfelelően a legfontosabb a munkahelyek és a munkát adók megmentése« – eddig a briliáns helyzetfelismerés, de most jön a lényeg: »Ehhez akár jelentős rövidtávú eladósodás árán is forrásokat kell teremteni, vállalva, hogy a megnőtt adósságot le kell majd dolgozni, jó esetben növekedéssel.«

Értjük, Bajnai átadta a gazdasági háttérhatalom üzenetét. Most már világos, mit kéne tennie a szerinte »tétova« Orbán-kormánynak, hogy visszatérjen a helyes útra. De, ha nem lenne világos az utasítás, akkor Bajnai pislákoló fénykardjával még Orbán Viktor felé is sújtott egyet.

[...]

Bajnai reaktiválása időről-időre felvetődik, ha az ellenzék 2022-ig mégse tudna megegyezni Dobrev Klárában.

Brüsszel is biztos nagyon örülne, ha Gordon lenne a közös miniszterelnök-jelölt, hiszen a »külföldhöz igazodós-megszorítós« leckét – láthatóan – betéve tudja."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. április 08. 08:12
Bajnai Gordon, a fordított Luke Skywalker" visszafordítva pedig hazaáruló...
Krupp Skya
2020. április 08. 06:02
Ha vissza jön bajnai, újfent Gréczi fasz áll Fénykardjával Bajnai megint libát kaszál.
BőröndÖdön
2020. április 07. 14:14
A Gordon cselekedett,nem bohóckodott...ja,265 vs 370...
catalina9
2020. április 07. 13:53
Bajnai Gordon, a fordított Luke Skywalker" de inkább frontsebész, ahogy magáról állítja. Pontosabban fordított frontsebész, nem a fronton operál, hanem úgy operál, hogy front legyen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!