A találka a halállal megerősítette Borist

2020. április 17. 17:12

A Downing Street-i Zsákos Frodó megmenekült elrablóitól.

2020. április 17. 17:12
Charles Moore
The Telegraph

„Amióta csak követem Boris Johnson karrierjét a Fleet Streettől a Downing Streetig, gyakran megjegyeztem, hogy van egyfajta furcsa géniusza. Ennek az is a része, hogy amikor már azt hinné az ember, hogy vége van, akkor egyszer csak felpattan.

Így volt ez Boris találkájával – hát, talán több is volt, mint találka – a Covid-19-cel. Amikor egy hete bejelentették, hogy kórházba került, a Gyűrűk ura második részének vége jutott eszembe: »Frodó életben volt, de az ellenség megkaparintotta«.

Más szavakkal: a helyzet borzasztó volt, de a lelkem mélyén azért sejtettem, hogy a harmadik kötet (A király visszatér) még előttünk van. Hittem abban – noha semmiféle orvosi bizonyítékom nem volt –, hogy a No. 10 Frodója végül megmenekül elrablóitól.

Azt hiszem, politikai szempontból is így fog tenni, ahogyan már olyan sokszor megtette.

Egy lökött munkáspárti azzal vádolta meg a miniszterelnököt, hogy szándékosan betegedett meg, hogy politikai tőkét kovácsoljon. Ez nyilvánvalóan groteszk feltételezés. De a politikai tőke kapcsán igaza van: Boris és az ország ma ugyanott tart.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 17. 17:35
Ha Johnson = Frodó, akkor kicsoda Gollam, aki elvezeti a Végzet Hegyéhez? És mi a Gyűrű, amit belehajít?
Biivisz
2020. április 17. 17:35
"... szándékosan betegedett meg ... ekkora baromságot még magyar ellenzéki se mondott ..." Azért Annácska (Donáthéktól) a "Orbán mázlista, hogy nem magyar lett az első beteg" beszólásával már elég közel járt - lássuk be!
kata56
2020. április 17. 17:30
Orbán mondta, amikor Boriszt megválasztották, hogy ami nálunk szokott történni választási kampányban a ballib részéről, az enyhe tavaszi szellő ahhoz képest, ami ott zajlott .:D
Csomorkany
2020. április 17. 17:23
"Egy lökött munkáspárti azzal vádolta meg a miniszterelnököt, hogy szándékosan betegedett meg, hogy politikai tőkét kovácsoljon. " Mondjuk ekkora baromságot még magyar ellenzéki se mondott, pedig az nagy szó, hogy sikerült a magyar ellenzéket túlszárnyalni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!