A Mi Hazánk megadóztatná a magyar oligarchákat és a digitális multicégeket is

2020. április 06. 14:03

A digitális multicégek továbbra sem járulnak hozzá semmivel a magyar költségvetéshez, az ő bevonásuk is indokolt lenne.

2020. április 06. 14:03
Dúró Dóra
Facebook

„A Mi Hazánk szerint Orbán Viktor bejelentése kevés a válság kezeléséhez: hatósági árakra van szükség az alapvető élelmiszerek esetében, a multik megadóztatása mellett a magyar oligarchák is ki kell vegyék részüket a teherviselésből, és a munkahelyek megőrzésére is többet kell fordítanunk. Elfeledkezik a kormány arról is, hogy a digitális multicégek továbbra sem járulnak hozzá semmivel a magyar költségvetéshez, az ő bevonásuk is indokolt lenne, hogy ne a magyar embereket terheljék a válság költségei.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. április 07. 10:49
Lassan a testtel. A Mi Hazánk fokmérője akár akarja, akár nem, az lesz, mennyire áll be az Orbánra, Fideszre és a hozzájuk kapcsolt(nak vélt) oligarchákra fújók táborába, és mennyire tud ettől elvonatkoztatni. Elsőül határozzuk már meg, ki és mit ért oligarcha alatt? A szó alkalmas arra, hogy negatívra fössön. A nem kormányközeli nagy pénzűeket sokszor inkább sikeres vállalkozónak nevezik, jótékonyan elfedve oligarcha mivoltukat. Nyilván Mészáros Lőrincre gondol elsőül, s vajon miért menekülhet meg szinte mindig bizonyos Gyurcsány Ferenc, az oligarcha címezéstől? Egyetértek az egyenlő és arányos teherviseléssel, de nem értek egyet az Orbánhoz, kormányhoz kapcsolt tapasztott ragasztott oligarcházással. Ha egy objektív mérce alapján megnéznénk (ha még feltalálható ilyen mérce) valójában ki mennyit lopott (kulcsszó ez mostanában) ki mennyivel járult hozzá az országépüléshez óborzasztó tények és arányszámok jönnének ki, melyen sokan megdöbbennének.
EMM195
2020. április 07. 07:58
Dori, megint offshorozzanak a gazdagok?
hátakkor
2020. április 07. 03:49
Feri adó
Akitlosz
2020. április 06. 21:37
Bezzeg a termelő a dolgozóikat faji alapon fizető náci cégeket nem akarja adóztatni! Század annyit adóznak arányaiban, mint a magyar cégek. Azok a digitális cégek meg nincsenek is Magyarországon. Hogyan adóztat olyan céget, amelyik Magyarországon nem is létezik? A vám és a világrekord mértékű ÁFA miért és mire nem elegendő? Nem az adóbevétel kevés, hanem a politikusok pofája túl nagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!