A képmutatás mesterfoka, ahogy Novák Katalin együttérző arccal hallgatja a „hétköznapi hősök” történeteit

2020. április 15. 20:43

Olyan együttérző arccal hallgatja a történeteket, mintha semmi köze nem lenne a kormányhoz, amelyik hagyta, hogy az emberek létbizonytalanságba kerüljenek

2020. április 15. 20:43
Kovács Blanka
Mérce.hu

„Nem akarom megkérdőjelezni a kampány mögötti jóhiszeműséget, hiszen biztosan azzal a szándékkal is készült, hogy az államtitkár megbecsülést fejezzen ki a kormány nevében azok felé, akiknek most jóval nehezebb az élete. Csakhogy van abban valami gyomorforgató, amikor Novák Katalin olyan együttérző arccal hallgatja végig egy család történetét, akik a járvány miatt elvesztették bevételeiket, mintha neki semmi köze nem lenne ahhoz a kormányhoz, amelyik hagyta, hogy emberek százezrei egyik pillanatról a másikra létbizonytalanságba kerüljenek.

Egy igazságosabb kormány esetén ezek a videók nem a képmutató szimpátiáról és köszönetnyilvánításról szólnának, hanem arról, hogy a politikusok azt mondják: nem kell aggódni, mi segítünk. Egy igazságosabb kormány esetén az ilyen videók láttán az emberben a mások iránt érzett empátia mellé nem társulna zsigeri düh, amiért a kormány a gazdasági mentőcsomagját egy az egyben a tőke és a vállalatok mentésére alapozta, és konkrétan az út szélén hagyta az állásukat elvesztőket, miközben a munkájukat még éppen megtartó dolgozókat gyakorlatilag belehajszolja egy második rabszolgatörvénybe.

Aztán, ha az államtitkárnak kicsit jobb kommunikációs csapata lenne, akkor talán eszükbe jutott volna, hogy nem pont a közszféra legkritikusabb foglalkozásaiból kellene megszólalókat toborozniuk, de hát erre nem gondoltak, úgyhogy sikerült a Hétköznapi hősök többi részéhez is illusztris interjúkat szervezni egy mentőssel, egy tanárral és egy anyukáját otthon gondozó postással. Novák természetesen minden rész végén megköszöni a munkáját mindenkinek és sok sikert kíván, de azt persze nem teszi hozzá, hogy egyébként pont az ő mögötte álló kormánynak lett volna 10 éve arra, hogy érdemben is kifejezze a háláját ezen dolgozók felé béremeléssel és a munkakörülményeik javításával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. április 17. 19:07
Fiatal korod ellenére TE IS BELÉPTÉL AZ ELCSÉPELTEK TÁBORÁBA leányom!! Visszaút már nincs!! Az maradsz mi voltál A PUSZTA LÉG!!!
Atilla
2020. április 16. 15:04
Próbálkoznak,próbálkoznak a bal(f_ _z)libsik mindennel,de jelenleg ott tartanak,hogy a Parlamentbe sem jutnának be! Ezért az a nagy kétségbeesés... Csak így tovább Viktor,ügyes vagy!!!
Ezekiel2517
2020. április 16. 10:03
Blanka,Blankácska... Gondolom,te is valami CEU-s díszpinty lehetsz,aki elérkezettnek látja az időt ,hogy forgassa a gyomrocskáját. Igazságosabb kormány...aha,olyan már volt,de kösz nem,tényleg nem.
Libraman
2020. április 16. 09:07
A Mérce, a Gólya és az Auróra WC-jének közös szennycsatornája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!