A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjára

2020. április 16. 10:01

Nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez.

2020. április 16. 10:01
Magyar Szocialista Párt
MTI-OS

„A gyűlöletet megalapozó zsidótörvények elfogadása után 1944. április 16-án kezdődött meg Magyarországon a zsidóság gettókba zárása. 76 évvel ezelőtt, ezen a napon vett minden korábbinál nagyobb lendületet a magyarországi zsidóüldözés. A mai napon emlékezünk meg a holokauszt magyarországi áldozatairól. Mindazokról, akiket a magyar állam akkori vezetői elárultak azzal, hogy kiszolgáltatták őket a gyűlölet politikájának és közreműködtek a kifosztásukban, szervezett összegyűjtésükben és deportálásukban, végső soron a meggyilkolásukban.

A mai nap a fájdalmas emlékezésé, de egyben a felelős emlékeztetésé is. Az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett ugyanis emlékeztetni kell magunkat a közös felelősségünkre, arra, hogy még egyszer nem engedhetjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát. Nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez.

Mély szomorúsággal és gyásszal rójuk le kegyeletünket valamennyi áldozatul esett honfitársunk emléke és a túlélők fájdalma előtt. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban.”

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2020. április 17. 10:24
"Nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez." Nem engedik? De hisz az atv folyamatosan azon a gyalázatos úton halad, amivel csak szítja a helyzetet, mint ha az lenne az érdeke, hogy antiszemitizmussal lehessen vádolni a magyar embereket. Sunyi, aljas módon próbálja egymásnak ugrasztani a magyar embereket. És nem kevés sikerrel teszi.
Pusikas
2020. április 17. 08:49
Az mszp a megemlékezés bajnoka!! Csak a saját múltjára,( közeli, s régebbi) nem tud !!!! Zuschlag jut eszembe. Többek közt. De szép is volt mikor székelyföldön nem tudtak behajtani a kapun a frissen szavazókká avanzsált népek nem tűrték. Hasonló itthon is jólesne.
cutcopy
2020. április 16. 23:21
"nem engedhetjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát" Nektek már nincs beleszólásotok a történelembe, végetek, csak hülyék vagytok, hogy ezt felfogjátok..
balbako_
2020. április 16. 17:45
Az már felmerült, hogy vissza kéne adni az Apró villát? Vagy kommunista indulatból zsidót irtani rabolni trendy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!