Vihar előtti rend

2020. március 25. 07:18

Bíznunk kell egymásban, és bíznunk kell abban, hogy a megelőzés működhet, ha elfogadjuk annak szabályait.

2020. március 25. 07:18
Pálfalvi Milán
Pálfalvi Milán
Facebook

„Hiába sokat hangoztatott közhely, hogy minden megpróbáltatást könnyebb úgy kezelni, ha előtte felkészülünk rá, a magyarországi védekezés a koronavírus-járvánnyal szemben mégis éppen ezen, a felkészültségen fog múlni. Már most is ezen múlik. Minél hamarabb és minél szélesebb körben alkalmazkodunk, annál kevésbé és annál rövidebb ideig vesz majd igénybe minket, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését.

Az emberek reakciói és a hozzáállásuk is változik. Jó látni, hogy nem ragaszkodnak félinformációk alapján kialakult rossz válaszokhoz, hanem pozitív szereplői akarnak lenni az elkerülhetetlen folyamatnak, és inkább a megelőzésre fordítják az energiákat. Változtatnak miután felmérik saját felelősségük súlyát, és önkéntes vállalásokat tesznek, mert tudják, rajtuk is múlhat veszélyeztetett honfitársaink élete, mindannyiunk egészsége. Ez jó és becsülendő! A vihar előtti rend ugyanis megóvja az országot attól, hogy később roskadoznia kelljen a kezelhetetlenné váló terhek alatt. Ez pedig mindannyiunk érdeke.

Bíznunk kell egymásban, és bíznunk kell abban, hogy a megelőzés működhet, ha elfogadjuk annak szabályait. Ez most életeket menthet és csökkentheti az ország későbbi terheit. Nehéz idők jönnek, ami alkalmat ad arra, hogy bebizonyítsuk közösen, Magyarország képes jól kezelni a helyzetet. Alakítsuk ki a vihar előtti rendet! Ki-ki a maga portája körül, és ott, ahol erre jószóval hatással lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BandiMandi
2020. március 25. 12:13
Minden erővel fékezni kell a járványt !! Ma ez már világos. Akik most "hiteles" (kinek mi?) kommunikációról papolnak, ahelyett amit a cikk írója javasol: "Bíznunk kell egymásban, és bíznunk kell abban, hogy a megelőzés működhet, ha elfogadjuk annak szabályait." az defetista. /nem bízik a védekezés sikerében / az jobb ha csendben marad. És még ezzel finom voltam.
még fokozza
2020. március 25. 10:49
Ne utazhasson tömegközlekedéssel akin nincs maszk!
Emmanuel Goldstein
2020. március 25. 09:51
Sokat segítene, ha hitelesen kommunikáló és kompetens kormány vezetné az országot.
ElBundi
2020. március 25. 09:17
Örizd meg a rendet, az megöriz téged! Régi ismert és bevált mondás. Ettöl függetlenül, ne adjunk helyet fejünkben a pániknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!