Teljhatalom Orbánnak

2020. március 21. 14:58

Nem a felhatalmazással van baj, hanem azzal a személlyel, aki kapja.

2020. március 21. 14:58
Föld S. Péter
Hírklikk

„Úgy hírlik, hogy mind az MSZP, mind a Demokratikus Koalíció megszavazza hétfőn a parlamentben a pénteken késő este benyújtott, és sürgősséggel tárgyalandó felhatalmazási törvényt. (Jó volna, ha a nevezett pártok cáfolnák ezt az állítást.) Ez a jogszabály határozatlan időre meghosszabbítaná a vészhelyzet esetére elrendelt rendkívüli állapotot, azaz időben is korlátlan felhatalmazást adna a kormánynak, hogy a továbbiakban a parlament ellenőrzése nélkül, rendeleti úton kormányozzon.

Hogy a vészhelyzet, és vele a felhatalmazás meddig tart, azt a kormány (értsd: Orbán Viktor) dönti majd el. Gyakorlatban ez azt jelentené, hogy idén már nem ül össze az országgyűlés, nem lehet sem helyi, sem országos népszavazást tartani, és időközi választások sem lennének.

Nem a felhatalmazással van baj, hanem azzal a személlyel, aki kapja. Ezt kellene mérlegelniük azoknak a pártoknak, amelyek most azon hezitálnak, támogassák-e a kormányt ebben a helyzetben. Érveik magyarázhatók, de nem menthetők: nem akarnak hazaárulóknak tűnni és azt a látszatot kelteni, mintha akadályoznák a kabinetet a vírus elleni küzdelemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. március 22. 15:46
FÖLDEs PETI egy idióta kis barom, DE amiért fontos, hogy pofázik az, hogy KÖZVETÍTI a "budapesti liberális ellenzék" (urbánus görények) véleményét. Tudnia kell minden nemzeti elköteleződésű hazaszerető magyar embernek, hogy ezek léteznek, összetartóak és rendkívül agresszívek. NEM LEHET TOVÁBB VELÜK BELÁTÓAN BÁNNI! Megmutatták, hogy nehéz helyzetben, veszedelemben, kihirdetett rendkívüli jogrend ideje alatt, amikor az ország veszélyben van SEMMILYEN MÓDON NEM LEHET RÁJUK SZÁMÍTANI. Ócska hazaárulók, akikről az országnak LE KELL MONDANIA.
u.cserkész
2020. március 22. 11:33
Peti, velem lehet tárgyalni. Mégis kinek adnál hatalmat a mai magyar politikai élet szereplői közül? Légy hálás a magyarok Istenének, hogy most Orbán Viktor és csapata vezeti az országot. Esetleg Gyurcsány, aki nem is tudta, hogy az elvtársai lőnek 2006.október 23-án? Vagy az útelágazódásnál toporgó Megyó elvtársad? Vagy a a libákhoz sem értő Bajnai?
Farkas Piroska
2020. március 22. 07:36
Föld S elvtárs jobban tenné ha firkálás helyett Marx-Engels és Lenin műveit tanulmányozná hátralévő éveiben ....
serferi
2020. március 22. 05:19
Ha a jövő héten a ballibsik nem szavazzák meg a törvényt, rá nyolc napra a jobboldal újra meg fogja szavazni kétharmaddal. De a ballibsik ennek tudatában is kockára teszik a magyar emberek életét, csakneazorbán miatt. Amennyiben ez így lesz, ezek az emberek ne lépjenek be többé az Országházba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!