Orbán fentről jövő államcsínye

2020. március 27. 15:32

Magyarország kettős válság előtt áll.

2020. március 27. 15:32
Csekő Balázs
Der Standard

„A miniszterelnök eheti parlamenti felszólalásában adott egy kis ízelítőt abból, ami Magyarországra vár. »Önök nélkül is megoldjuk a válságot« – mondta az ellenzéki képviselőknek. A parlament ugyanis gyorsított eljárásban már hétfőn négyötöddel elfogadhatta volna a törvényt a házszabály módosítását követően. A szükséges szavazatmennyiség viszont nem jött össze, de Orbán lépése – a szavazás elbukása – így is sikerült. A szavazásra ugyanis nem volt szüksége, ez csak a műsor része volt. Jövő kedden az orbáni kétharmad úgyis elfogadja majd a törvényt. A bukás csak azt szolgálta, hogy a kormány propagandagépezetét aktiválni tudják, és ezzel az ellenzéket »a vírus oldalára« állíthassák.

A törvényjavaslat ellen a civiltársadalom tiltakozik. Miután ebben a koronás időben a tömegtüntetések nem engedélyezettek, a javaslat ellenzői az interneten mozgósítanak. Két napon belül több mint nyolcvanezren írták alá az »Ellenezzük a felhatalmazási törvény elfogadását« nevű online petíciót. Orbán bizonnyal tudomásul veszi majd a tiltakozók követeléseit, de a terveit ezek sem fékezik meg.

A világjárvány az Achilles-inán találta el az Orbán-kormányt. A kiéheztetett egészségügy évek ótán katasztrofális állapotban van. A Covid-19-es megbetegedések számának növekedésével az egészségügyi ellátórendszer napokon belül összeomolhat. Ezt a tényt Orbán is ismeri, nem is hiába küldte a hadsereget Magyarország utcáira, és helyezett 140 állami és magántulajdonú »kulcsfontosságú vállalkozást« katonai felügyelet alá. Ide tartozik a paksi atomerőmű, a MOL olaj- és gázkonszern, ezeken kívül pedig bankok, a tőzsde, a közművek, a Bosch, az Auchan, a Tesco, a Spár, és a Deutsche Telekom leányvállalata, a Magyar Telekom.

A miniszterelnökkel szembeni elégedetlenség a következő időszakban növekedni fog, az egészségügy területén hozott rossz kormányzati döntések okozta lakossági frusztráció pedig a felszínre kerül majd. Magyarország kettős válság előtt áll, amit semmi esetre sem lehet lehetőségként értékelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2020. március 29. 15:04
A válság az EU-s vízfejet találta el, már csak köpködni tud.
Viribus Unitis
2020. március 29. 14:30
Lassan kezdem érezni a cenzúra szükségességét. Mindenki figyelmébe, aki diktatúrázik, én még éltem abban. Az ilyen ostoba hülye gyerekek, meg nem sokáig éltek volna. Az ÁVO vitte volna el őket a picsába. Azt nem értem, hogy külföld, vagy belföld, miért kell minden ostobaságot megjelentetni??? Szánalmas....
kaltran
2020. március 28. 23:32
Azon lamentáltam, te egy kis pöcs vagy, vagy egy nagy f@sz, aki egészen Bécsig szalad újságírni, de úgy néz ki csak egy itt felejtett műanyag hippi epigon vagy akinek végre bejött A TÉMA, a jó kis vírus, hogy mindenkibe de legfőképp Orbánba rúghass egy nagyot, közben nem látot, hogy az egész országot, a szenvedő embereket rugdalod. Szarházikám, el fog mindenki felejteni, mert ha levonul a vihar, téged egyszerűen lehúznak a WC-n. Saize!
Mirtilla
2020. március 28. 20:22
No, ez is egy tőrőlmetszett "gekaufter Journalist".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!