Mintha Orbán felismerte volna, hogy a vírussal szemben ő is tehetetlen

2020. március 26. 22:08

Próbálja bezsebelni a hatalmat korlátlan időre. Mi meg közben majd megbetegszünk, szenvedünk, meghalunk.

2020. március 26. 22:08
Janisch Attila
Magyar Narancs

„Kétségbeejtő a helyzet Olaszországban, Spanyolországban. S mi még csak úton vagyunk valamiféle összeomlás felé anélkül, hogy a járvány magyarországi kibontakozásának és az olaszországihoz hasonlóan tragikus tetőzésének a megelőzésére, megakadályozására bármiféle igazán hatékony kormányzati intézkedés történne.

A háttérben – sőt, mérhetetlen cinizmussal nagyon is az előtérben – politikai játszmák folynak. Az egyre jobban elszabaduló, minden (már így is alig meglévő) demokratikus gátját levetni próbáló kormány és az ellenzéke szkanderoznak.

Mintha Orbán felismerte volna, hogy a vírussal szemben ő is tehetetlen. Márpedig, ha alulmarad ebben a küzdelemben, az a politikai bukásához is vezethet 2022-ben, ezért most próbálja bezsebelni a hatalmat korlátlan időre. Mi meg közben majd megbetegszünk, szenvedünk, meghalunk.

Egy vasárnapi televíziós műsorban perceken át nyomatták a kormányzati talpnyalók – mind harminc alattiak persze –,hogy milyen megrettenve látták, hogy az utcákon csak az öregek kóborolnak, csak öregek állnak sorba a gyógyszertárak,a postahivatalok előtt. Elővillant belőlük a szánakozó együttérzés látszatába nem túl gondosan becsomagolt megvetés. Úgy tűnik, megvan az új ellenség: a nyugdíjért,ingyenes utazásért, öregkori segélyekért, kórházi ellátásért kuncsorgók. Most, hogy a migránsok már nem tényezők, mert lezárva az ország, lezárva Európa, a honi populációban kell megtalálni a mindenért felelős, a mindenért hibáztatható, a minden bajok okozója népséget. Na, ezek leszünk mi, hatvan felettiek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2020. március 28. 10:54
kurva anyad greczy buzy....
atila68
2020. március 28. 09:04
Kicsi hülyém, le vagy maradva. A nyuggerezés nem jött be, most más direktíva van. Írhatnál cikket ahogy momentános ifjú fiatalok keresik fel az időseket otthonaikban, hogy bevásároljanak nekik, és kiváltsák a receptjeiket. Ja, hogy nincs ilyen....
Krupp Skya
2020. március 28. 05:36
Ezt a takarítónőt csöcsörészte a Donáth papa?
syphax
2020. március 28. 05:24
JANYICCS BAZZDMEG! OLY' HÜLE VAGYOL, MINT A SEGGGGG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!