Megjelentek az igazi pánikkeltők

2020. március 02. 16:54

Azon politikusokat, akik az emberekben rejlő félelmekre akarnak politikát építeni, el kell felejteni.

2020. március 02. 16:54
Hont András
Hont András
Facebook

„Az elmúlt időszakban úgy általában a sajtót és konkrétan egyes sajtóorgánumokat nem teljesen alaptalan kritikák érték, amelyek szerint sikerült a híradásokban eltúlozni a koronavírus jelentőségét. A valóban tetten érhető aránytévesztés oka nem valamiféle szenzációhajhászás, hanem az olvasói igény, amely két hete szinte másra sem irányul, csak erre. Ugyanakkor a normális médiában a cikkek többsége megőrizte józanságát és tárgyilagosságát. Ám végre megjelentek az igazi pánikkeltők.

A kormány, amelyet láthatólag roppantul bosszantott, hogy kedvenc félelem- és gyűlöletkeltői témáit eltakarja egy járvány, igyekezett eddig bagatellizálni a kérdést. Mossunk kezet, tartsuk be a tízparancsolatot, együnk magyar ételt, és nem lesz semmi baj. Most azonban ráleltek igazi hangjukra. Tegnap Bakondi egykori komcsi ideológiai tiszt berohant a tévébe, hogy elmondja: összefüggés áll fönn a migráció és a koronavírus között, ezért innentől a tranzitzónába sem engedik be a menekülteket. Értsd: amennyiben országon át vándorló szerencsétleneknek sikerül eljutni a határainkig, és ott a magyar állam jótékony éheztetésében lesz részük, akkor mind meghalunk.

Ugyanaznap a »legnagyobb ellenzéki erő«, az »európai magyarok pártja« is nagyot lendített a hisztiméteren. A párt élén álló járványügyi szakértő hosszan sorolta kongresszusukon, hogy mi a teendő a koronavírussal, bezzeg a kormány... Értsd: a kormány miatt mind meghalunk.

Érdekes módon, még ebben a rémes választékban is voltak olyan pártok és politikusok, amelyek, illetve akik nem tartották szükségesnek, hogy hasznot húzzanak a helyzetből. Erős szűrő ez. Azon politikusokat, akik az emberekben rejlő félelmekre akarnak politikát építeni, el kell felejteni. Örökre. Már csak azért is, mert nem egyszerűen haszonlesők, de tudatlanok is, mivel nem számolnak azzal, hogy a pánik olyan, mint a járvány, terjed majd megállíthatatlanul, és a későbbiekben nem tudják majd karanténba zárni. Ebből következően a járványok természetéről sincs fogalmuk sem, azt sem tudják mit beszélnek, még a koronavírus esetében sem.

Mert azt csak én tudom, hogy micsoda. Meg is mutatom hogy kezdődött. Így, pontosan így.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2020. március 03. 13:50
Ennyi telik a gonosz kis törpétől.
Vakfolt
2020. március 03. 13:34
"összefüggés áll fönn a migráció és a koronavírus között, ezért innentől a tranzitzónába sem engedik be a menekülteket" Úgy hívják, hogy karantén. Nincsen itt semmi pánikkeltés, nagyon is logikus lépésről van szó, járvány idején fékezni és ellenőrizni kell a mozgást.
retsag
2020. március 03. 10:43
"országon át vándorló szerencsétlen" al-kaidások Mocskos hazug féreg hont.
excopp
2020. március 03. 07:37
- már azt hittem, Hont Andrásnak végre sikerült írnia egy cikket - de nem - még mindig nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!