Közös védelemmel az erősebb Európáért!

2020. március 05. 16:08

Az EU tagállamainak sokkal többet kellene tenniük azért, hogy Európának ütőképes, szorosan együttműködni képes, és gyorsan mozgósítható hadereje legyen.

2020. március 05. 16:08
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Ma részt vettem az egyik legrangosabb, évente megrendezésre kerülő európai védelempolitikai konferencián, a European Defence Industry Summiton. Beszélgetőpartneremmel Paul Taylorral, a POLITICO újságírójával egyetértettünk abban, hogy az EU tagállamainak sokkal többet kellene tenniük azért, hogy Európának ütőképes, szorosan együttműködni képes, és gyorsan mozgósítható hadereje legyen. Ezt indokolja a XXI. századra megváltozott biztonsági környezet, az új típusú biztonsági kihívások is. De enélkül nem lehetünk hosszú tavon megbízható partnerei az Egyesült Államoknak és a NATO-nak sem. 

Az Európai Parlamenten ez nem fog múlni: a következő költségvetési ciklusra 13 milliárd euróra növelték az Európai Védelmi Alapot, valamint védelmi- és biztonságpolitikára összesen több száz milliárd eurót szánnak. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósuljon, szükség van a tagállamok elszántságára is. Ezért tölt el aggodalommal az Európai Tanács és a Bizottság álláspontja, akik a védelmi politikára szánt források megvágását javasolják a következő uniós költségvetésben.

Én továbbra is azért fogok küzdeni, hogy az Európai Parlament mellett minden szereplő felismerje végre a közös védelem jelentőségét, hiszen az Európai Unió csak annyira erős, mint a legsebezhetőbb tagállama.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2020. március 06. 14:51
Te mocskos kis riherongy! Érzed, hogy fordul a széljárás, mi !!! Hogy utólag majd mondhasd, te "mindig is a határok megvédéséért harcoltál. Miazhogy, nagyonis !!!" Orbánt is csak ezért ekézted, amióta EP képviselő lettél !!!
egy genetikusanalattvaló
2020. március 06. 10:18
Ez az egysejtű azt hiszi önmagáról, hogy valami fontos európai személy. Attól még nagyon kevés, hogy a Politico újságírójának ő éppen jó arra, hogy "hiteles" információkat szolgáltasson a Zorbán rezsim nem európai értékeiről.
pumuklik
2020. március 06. 09:21
Eddig meg a védelem ellen dumáltatok hülye némber! Vagy már Brüsszelben már elég negróhoz jutottál.
írmag
2020. március 05. 22:54
Annyira kretén ostoba vagy, hogy még a megbízóid is kilátszanak a nyilatkozataidból (viszont jól megfizetnek), de Magyarországot szeretnéd égetni minden szavaddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!