Így „segít” a bajban a balliberális média

2020. március 30. 15:58

Nézzék meg pontról pontra, hogyan ássák alá ezek a posztok az emberek egymásba vetett hitét, a kormányba vetett bizalmat.

2020. március 30. 15:58
SZEKE Klub
Facebook

„Régóta foglalkoztat és egyben dühít is, hogy az ellenzéki sajtótermékek – ha lehet egyáltalán ezeket így nevezni – milyen aljas módon manipulálják az embereket a vírus okozta világválság nehézségeinek kellős közepén. Összegyűjtöttünk 15 eklatáns példát, amely remélhetőleg felnyitja majd sokak szemét a magát »független újságírásként« aposztrofáló propaganda-gépezetről.
A vélemény – mint tudjuk –, mindenki sajátja, azonban a számok nagyon ritkán hazudnak. Ha pedig megnézzük az olvasottsági adatokat, az előfizetések számát és egyáltalán a hazai médiafogyasztási szokásokat, akkor világosan látható, hogy az ellenzéki »újságírás« toronymagasan vezet. Elvitathatatlan, hogy ez sajnos a kormányoldali sajtó szakmai számlájára róható fel, ettől még a tény tény marad: Magyarországon balliberális médiatúlsúly van!

Ezzel önmagában semmi probléma nincs, hiszen a szabad sajtó az egyik elengedhetetlen eszköze a szólásszabadságnak, a véleményszabadságnak és ebből fakadóan a modern és demokratikus jogállam sajátja, amely az embert önálló individuumként ruházza fel a szabad döntés és állásfoglalás lehetőségével. Ugyanakkor az olvasottság óriási felelősséggel is jár, hiszen hatalmas véleményformáló erővel bír, ezért is vált maga a sajtó az évek során a politikai érdekérvényesítés propagandaeszközévé. És itt a kulcs, ugyanis ezek a platformok békeidőben megengedhetnek maguknak olyan eszközöket, amelyeket a válságban tilos lenne használni.

Nézzék csak meg pontról pontra, hogyan ássák alá ezek a posztok az emberek egymásba vetett hitét, a Kormányzatba vetett bizalmat, a szakemberek tekintélyét, miként keltenek félelmet és riadalmat a megélhetés kapcsán, széthúzást a családokban, és hogyan bíztatnak szabályszegő magatartásra. Igen, ez történik. A didaktika alattomos eszköz, amelynek itt az az egyetlen célja, hogy elültesse a fejekben a kétséget mindennel kapcsolatosan, ami most biztonságot adhatna. És hogy mi a lényeg? A későbbi politikai haszonszerzés. A feszültség nő, az emberek könnyebben látják meg a rosszat az eddigi és a majdani intézkedésekben is, ezzel pedig egyértelműen nehezedik a Kormányzat munkája és több (egyébként természetes) hiba csúszik a folyamatba. Csakhogy ezen most emberéletek múlhatnak, a balliberális médiának azonban ez nem számít! Íme:”  

1. Feszültségkeltés (index)

Már a védekezési intézkedések megkezdésekor az index szerint »csak elkésni lehet« a cselekvéssel.

Zseniális didaktika, nő az emberekben a félelem és a feszültség, hiszen az »utolsó pillanatban vagyunk«. 

Teljesen nyilvánvalóan ezzel egyidejűleg nő a Kormánnyal szembeni elvárás is a minél gyorsabb cselekvésre, hátha hamarjában elszúrnak majd valamit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. március 31. 07:19
Pontosan ezért egyre csökken az ellenzéki média iránti érdeklődés és nő a kormánypárti. Ugyanis az embereket a hírek érdeklik és nem a kommentárok járvány esetén.
Jack Reynor
2020. március 31. 01:10
Ezek a példák (az eredeti cikk 15 példája) jók, de ez csak egy kis része a teljes képnek. Ennél okkal aljasabb, sunyibb, rombolóbb, mindenben és mindennek az ellenkezőjében csak problémát bemutató és felnagyító az ellenzéki hisztimédia. Ezt meg kell szüntetni, nem szabad tovább tűrni.
Volo
2020. március 30. 21:17
Évek óta ezt mondom, ha az Index szóba kerül. Csak olyat és úgy írnak, hogy az elolvasása után érezd rosszul magad, legyen rossz a hangulatod. Nagyon aljas alattomos egy bagázs!
olvaso9
2020. március 30. 21:01
Érdemes lenne összegyűjteni az összes lejárató, bizalomcsökkentő, pánik-erősítő cikket. De leginkább az lenne az aktuális feladat, hogy valamely portál folyamatosan reagálna az ilyen negatív cikkekre, bemutatva a tényeket. Lehet, elkerülte figyelmemet, de máig nem tudom, mi az igazság a cseh maszk-szállítmány budapesti visszatartásával kapcsolatban, ezt is több helyütt, többször kellene közzé tenni... lehet, valamely cseh portál álhíre volt a kiinduló pont, de akkor sem szabadna utánajárás nélkül ilyen híreket harsonázni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!