Demokrácia karantén alatt

2020. március 23. 21:35

Orbán szisztematikusan kiüresítette a demokráciát, és ezt a törvénytervezetet sem lehet máshogy értelmezni, mint a korlátlan hatalom megszerzésére irányuló törekvést.

2020. március 23. 21:35
Peter Münch
Süddeutsche Zeitung

„Tudvalévő, hogy ezekben az időkben sokhelyütt masszívan korlátozzák a szabadságjogokat. De a működőképes demokráciákban még bízhat abban az ember, hogy ez a vírus elleni küzdelmet szolgálja, és az aktuális rendkívüli állapot után minden visszatér a régi kerékvágásba. De Magyarországon Orbán kezdettől fogva arra használta a korona-válságot, hogy alátámassza az általa kitalált »logikus kapcsolatot« a migráció és a vírus terjedése között. Az elmúlt években olyan szisztematikusan üresítette ki a demokráciát, hogy a koronavírus miatti vészhelyzetről szóló törvénytervezetet sem lehet másként értelmezni, mint a korlátlan hatalom megszerzésére irányuló törekvést.

Orbánt már jó ideje »Viktátornak« csúfolják az ellenfelei. És most ismét megerősíti a legszörnyűbb gyanúkat. Ezekben a ködös időkben zord módszerekhez nyúl – és az EU-ban senkinek sincs ereje energikusan ellenállni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. március 24. 23:05
Kennen Sie, Herr Münch ausführlich den ganzen Text des Gesetzes, bitte?
Okoskata
2020. március 24. 22:10
Sehr geehrter Herr Münch, es waere viel besser und sogar notwendiger, wenn Sie vor der eigenen Haustür kehren würden. Könnten Sie mir nur eine einzige führende ungarische Zeitung benennen, die mit aenlicher Kritik die Merkelsche Regierung kritisiert? Schuster, bleibe bei deinen Leisten! Miért nem fogad el a Mandiner egy umlaut a-t? Latin karakter az is, lásd Google.
Rugán
2020. március 24. 18:29
Ki kérdezett, Te ki a jó fene tudja kii vagy. A járvány után beszélgess el a demokráciáról a halottakkal. Amikor Dániát addig szavaztattátok, amíg be nem lépett az EU-ba, az roppant demokratikus volt. Pedig akkor vírus sem tombolt, csak a ti demokráciátok, de az nagyon. Emberek. most láthatjuk kik ezek, küzdjük le a járványt, de következő húzás a liberalizmus eltörlése legyen, elég volt a diktatúrájukból, kerüljön oda, ahova való, a kukába! A globalizáció is nyugodtan követheti!
Kristály
2020. március 24. 18:24
Ha nektek jó a Merkel az a TI dolgotok majd meglátjátok egy pár év múlva nem pofázunk bele. Nekünk jó az Orbán Viktor ne pofázz bele, sepregessél otthon .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!