A sávszélesség és a szabadelvűség is luxus az oktatásban

2020. március 30. 07:24

Az élsport támogatása és az egyházak mértéktelen pénzelése kevéssé időszerű – lenne honnan pénzt átcsoportosítani.

2020. március 30. 07:24
Horn Gábor
Horn Gábor
hvg.hu

„A későn eszmélő is eszmél – helyénvaló, hogy a miniszterelnök elrendelte az otthonról való tanulást. Jó, hogy a gyerekek nem járnak be az intézményekbe, jó, hogy nem csellengenek, hanem van feladatuk. Orbán döntése, ha megkésetten is, fontos döntés volt. Sok minden hiányzik persze a digitális oktatás hatékony üzemeltetéséhez.

Azaz legalább olyan hatékonytalannak tűnik, mint a hagyományos, és persze ismét azok járnak jól, akiknek státuszukból és vagyonukból adódóan amúgy is módjuk lenne otthoni taníttatására. Az élsport támogatása és az egyházak mértéktelen pénzelése kevéssé időszerű – lenne honnan pénzt átcsoportosítani. Ezek persze sérthetetlenek a NER hierarchiájában. Ha Orbánon múlna, csak »az összevissza kapkodásban/a rendszertelen őrületben« bízhatnánk.

Se pénz, se kapacitás, se apparátus nincs arra, hogy Magyarország egyik pillanatról a másikra átálljon a digitális oktatásra. Az anyagi és hozzáértésbeli hiányosságoknál is nagyobb akadály az a végtelenül terméketlen, a korszerűséget ideológiai alapon tagadó közhangulat, amelyhez a tanárok eddig kényszerűségből alkalmazkodtak. Miből nyerjen ihletet a somogyi tanító a gyerekek egyenlőtlen otthoni felszereltségének áthidalásához, ha eddig azzal nyomták le a torkán a NAT avasabb passzusait, hogy megvédenek a hanyatlástól, és azt kellett beadnia a szülőknek, hogy informatika-oktatásra a fejlesztés helyett célzatosan a lombfűrésszel való egyesülés vár?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2020. március 30. 14:14
Most, akkor szedjük föl a szabadkai zsinagóga padlófűtését, és vegyünk az árán lélegeztető gépet?-én nem bánom!
gondosmandarin
2020. március 30. 13:08
Ezt a löttyedt pókhasú disznó Horn Gábort már rég börtönbe kellett volna zárni a magyarság ellen elkövetett bűneiért.
olajfa1
2020. március 30. 12:43
Gábor! A te "oktatáspolitikád" megbukott! nem kicsit, de nagyon! Sőt! igennagyon!
puszika
2020. március 30. 12:37
Megszólalt már az egyik a p..ba küldött pártelvtárs! CSAK AZT SZERETNÉM ABBA A KORLÁTOLT FEJÉBE VERNI,HOGY A JÁRVÁNY LEKÜZDÉSÉRE LÉTESÜLT KASSZA FELÜLRŐL N Y I T O T T !! Nincs felhasználási korlát!! Érted te Szdsz majom!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!