A felelős tájékoztatást nem lehet büntetni!

2020. március 30. 09:53

Ha Csorbai Ferenc bejelentése egy ember életét is megmentette akár, akkor igaza volt a mohácsi városvezetőnek.

2020. március 30. 09:53
MSZP
MTI-OS

„Az operatív törzs továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos területi adatokat, annak ellenére sem, hogy ebben a helyzetben a tisztességes és őszinte tájékoztatás alapvető elvárás a kormánnyal szemben.

Vannak azonban olyan polgármesterek, akik felelősségük tudatában értesítik a lakosságot abban az esetben, ha a vírus megjelent a településükön. Így tett Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere is.

Miért számítana közveszéllyel való fenyegetésnek az, ha a városvezető figyelmezteti és óvatosságra inti a lakosokat? Mohácson ugyanis egy olyan személy betegedett meg, aki rövid idő alatt több mint száz emberrel találkozott, amiből az következik, hogy másokat is megfertőzhetett.

Ha Csorbai Ferenc bejelentése után a mohácsiak nagyobb óvatossággal élik a mindennapjaikat, ha csak egy ember életét is megmentette ez a lépés, akkor a polgármesternek igaza volt.

A területi adatokkal kapcsolatos kormányzati titkolózás csak növeli a bizalmatlanságot és a feszültséget. Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy a tisztességes, becsületes, őszinte tájékoztatás az, ami a bizalmat a döntéshozók és az állampolgárok között megteremti.”
 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. március 30. 21:03
Aha. Felelős tájékoztatás, mint Denethor a Király visszatérben !
Krupp Skya
2020. március 30. 19:51
Bizony a felelős tájékoztatás a nem lesz gázáremelés.
tango47
2020. március 30. 19:22
Ez az MSZP tényleg megérett a feloszlásra. Van egy-két(száz) hülyéjük és ahelyett, hogy elhatárolódnának tőlük, még rátesznek néhány lapáttal.
Aerion
2020. március 30. 17:32
Ezek a rohadt kommunisták még akkor is hazudnak, amikor igazat mondanak. A tetű, vagy a pestisbolha ezekhez képest - Isten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!