Veszélyes terep

2020. február 17. 11:00

A Fidesz házi szélsőjobbosai nem tesznek mást, csak egy kis reklámot csinálnak a kormány nemzeti konzultációjának.

2020. február 17. 11:00
Boda András
Népszava

„Az egészet elintézhetnénk azzal, hogy a Fidesz házi szélsőjobbosai nem tesznek mást, csak egy kis reklámot csinálnak a kormány nemzeti konzultációjának. Minden jel arra utal ugyanis, hogy jó előre megkoreografált módon követik egymást az események. 

Orbán Viktor kormányfő adta meg a rajtjelet, amikor a gyöngyöspatai romáknak szegregáció miatt járó kártérítésről szóló jogerős ítélet semmibevételét úgy interpretálta: munkavégzés nélkül nem jár pénz az „etnikailag meghatározó népcsoport” tagjainak. Aztán részben a romáknak járó kártérítésre alapozva nemzeti konzultációt hirdettek, hétvégén pedig a Mi Hazánk Mozgalom tagjai – egy közelmúltban történt gyilkosságra hivatkozva – elmentek a Borsod megyei, romák lakta Sály községbe erődemonstrációt tartani. Azért meneteltek, mert egy »21 éves cigány származású fiatalember egy 61 éves hölgyet agyonvert egy karóval«, de arról persze nyilván nem tehetnek, ha lesznek, akikben az így tovább szított indulat összefonódik majd a gyöngyöspatai cigányok »munkavégzés nélküli« pénze ürügyén felkorbácsolt dühvel, mindez pedig lökést ad a nemzeti konzultációnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2020. február 17. 18:26
...elmentek a Borsod megyei, romák lakta Sály községbe erődemonstrációt tartani. Nem! Még nem cigány falu. Csak szeretnétek, ha tisztán romák laknák. Ezzel szemben még túlnyomó többségben magyar helység. A település lakosságának 73%-a magyar, 27%-a cigány nemzetiségűnek vallja magát.
balbako_
2020. február 17. 17:58
Aki zsidó emlékművekbe köpköd, vagy külföldieket ver, mert túl színes a bőrük, az nem szélsőjobboldali, az testvér, vér a vérükből, hús a húsukból. Van még lejjebb Népszara?
silenceCZ
2020. február 17. 16:23
szélsőjobboznak a kommunisták? Most mikor a Betyársereg vitte Sztálinvárost ?
august
2020. február 17. 16:13
a Mi Hazánkat meg kell különböztetni Soros házi szélsőjobbosaitól? --------- :) A Mi Hazánk mozgalom, fogalmazhatunk úgy is, hogy visszatért a kályhához. Vagyis az egykori Vonacicás vonulgatós akciópárthoz. Vagyis ahhoz az akciózáshoz, hogy a hazai szélsőjobbal össze lehessen mosni a Fidesszel, valamint a nemzetközi sajtónak bizonyítani folyamatosan a magyarországi szélsőjobb fenyegetettséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!