Úgy kormányoz Trump, mint egy földesúr

2020. február 21. 15:21

Maffiózó módjára védi a klánt, és hozza ki az elítélteket a rácsok mögül. 

2020. február 21. 15:21
Stefan Kornelius
Süddeutsche Zeitung

„A trumpi jogértelmezés nem jogi szemináriumokon fogant, nem hallgat a szakértők tanácsára, és nem tiszteli az ország jogi kultúráját. Élete során Trump mindig is áthágta a szabályokat, aki mindig is azoknak a figuráknak a közelségét kereste, akik félig-meddig a jogtalanság világában éltek. A kegyelmi joghoz fűződő gyerekes viszonya az olyan alapelvekkel kapcsolatos teljes tudatlanságáról árulkodik, mint a törvény előtti egyenlőség. Úgy ajándékozza a szabadságot, akár egy földesúr, és a kedvezményezettek könnyei felett örömködik. Maffiózó módjára védi a klánt, és hozza ki az elítélteket a rácsok mögül. 

Minden Trump előtti elnök visszaélt a kegyelmi joggal – de mértékkel. Trump még csak most kezdi próbálgatni vélelmezett teljhatalmát. Az USA diplomáciai apparátusát már tönkrevágta, a különböző felügyeleti szervek és a független jegybank már politikai nyomása alatt áll, az impeachment után a republikánus kongresszus sem javít már ezen. Egyedül a hadsereg áll ellen az elnöknek. 

Egyelőre. Egy jogállam nem omlik össze hirtelen. Kiüresítik, visszaélnek vele, megkínozzák, mire a többség elveszíti a hitét a jogban. Utána zuhan össze.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amaurote
2020. február 21. 22:55
bulvár viktor tőle másol le mindent :)
TAVIROZSA
2020. február 21. 19:30
Otthon sepergessssssssssssssssss! Merkel (a demokrácia őrzője) hazaüzen, hogy a Türingiai szabályos miniszterelnök választás eredményét semmisítsék meg ! Ez hogy ..
zakar zoltán béla
2020. február 21. 18:06
Sajtó Riba!
22-es csapdája
2020. február 21. 17:48
Egy jogállam nem omlik össze hirtelen. Kiüresítik, visszaélnek vele, megkínozzák, mire a többség elveszíti a hitét a jogban. Utána zuhan össze. - Ezt nagyon jól látja! Csak sokan ezt abban ismerjük fel, hogy a jog függetlenedik az erkölcstől, az többség igazságérzetétől, bizonyos kérdéskben megváltoztathatatlannak deklarálja magát és a társadalmi béke helyett az extremitások védelmében tüsténkedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!