Nesze semmi, fogd meg jól!

2020. február 27. 14:18

A Mi Hazánk szerint a pedagógusok fizetése el kellene érje a diplomás átlagbér szintjét.

2020. február 27. 14:18
Dúró Dóra
Facebook

„Nesze semmi, fogd meg jól! Nagyjából ilyen hatása lesz csak a tízszázalékos pótléknak, amit a pedagógusok kapnak júliustól. Az utóbbi években elveszítette értékét a tanárok bére, és a kezdőfizetés bizony nettó 130 ezer forint körül mozog. Az egyre több integrálhatatlan gyerek mellett ez is egyik fő oka a tanárhiánynak, ami ezután sem fog enyhülni. A Mi Hazánk szerint a pedagógusok fizetése el kellene érje a diplomás átlagbér szintjét; erre az elmúlt harminc év egyetlen kormánya sem volt képes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. február 27. 21:22
Szerintem meg a Napnak kéne a Föld körül keringenie.
A teremburáját
2020. február 27. 17:40
A pedagógusok fizetése sok mindentől függ: a szakmában eltöltött évek/főiskolai vagy egyetemi végzettség/fokozatok elérése/ tudományos munka végzése/ vezetői funkciók betöltése/stb. Ergo nem lehet a főiskolai végzettségű gyakornok g fizetését egy nagy gimnázium 30-40 éve pályán levő mesterpedagógus igazgatójáéhoz mérni!
Nannyó
2020. február 27. 16:48
És már megint egyetértek Dórával... Nem lesz nekem ebből bajom ? :)))
Korrupt Kornél
2020. február 27. 15:48
tele a ... pedagógusokkal. A béreket valahogy valamihez igazítani kellene. pl. egy orvos bérének jóval magasabbnak kellene lennie a pedagógusénál. Akkor lenne arányos a felelőéggel. eGY MOZDONYVEZETŐ IS VESZÉLYESEBB A PEDAGÓGUSNÁL, MÉG AKKOR is, ha nem tanult annyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!