Megdöntőtámadtak

2020. február 29. 11:11

A miniszterelnök szokott pénteki hadparancsában fel is szólított minket a nemzeti konzultációra, mert így kap „biztos hátországot a nemzetközi küzdelmekhez”.

2020. február 29. 11:11
Lendvai Ildikó
Népszava

„Minket folyton „megdöntőtámadnak”, azaz döntő támadást indítanak ellenünk. A szót nem én találtam ki, hanem Lázár Ervin hagyta itt nekünk örökül. Kéretik mindenkinek elolvasni a Négyszögletű Kerek Erdőt, mindjárt jobban értik majd a politikát is. Az újabb támadásról a napokban parlamenti elnökünk mesélt a Katolikus Rádiónak. Egyszer érném meg, hogy a világ gonoszai ne pont minket döntőtámadjanak meg, de hiába: már megint itt az új galaktikus méretű küzdelem. Volt már néhány, de hát a Csillagok háborújának is már a sokadik része megy.

A miniszterelnök szokott pénteki hadparancsában fel is szólított minket a nemzeti konzultációra, mert így kap „biztos hátországot a nemzetközi küzdelmekhez”. Azért jó volna tudni, éppen melyik háború zajlik, csak úgy általában nehéz hátországoskodni. Az eddigiekből hirtelenjében a nemzetállamok és a globalista világállam, valamint a keresztény hagyományok őrzői illetve az isten-nemzet-család gaz ellenfelei közötti háborúra emlékszem. Voltak mások is, amelyek a hanyatló Nyugat és az emelkedő csillagú Kelet, a józan emberek és a brüsszeli bürokraták, vagy a 68-asok és a nem tudom, hányasok (mindenesetre a felvilágosodás előtti szellemi évjáratok) között folytak.

Álmélkodhattunk azon a dicsőséges hadjáraton is, amelyet egyes kormányférfiúk a közpénzek ellen folytattak, utóbbinak komoly veszteségeket okozva. Lehet, abba sem hagyják, hogy írmagjuk se maradjon. Mármint a közpénzeknek. Leginkább a Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél harcmodorát lesték el Csukás István Pompomjából: ami közvagyontárgy feltűnik a közelükben, arra lasszóként rávetődnek, és magukhoz húzzák.

De ez csak mellékhadszíntér, a házelnök talán ezért nem is említette. Mindig a fő ellenségre kell rámutatni, különben a hátország megzavarodik. A Négyszögletű Kerekerdőt uralni akaró Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon például hibátlan érzékkel nevezi meg a félelmetes „pomogácsokat”: ijesztően hangzik, de senki sem tudja, pontosan mit takar. Amikor Bruckner Szigfrid, a fogfájós öreg oroszlán felveti, hogy talán beszélni kellene a pomogácsokkal, Zordonbordon ráripakodik: azokkal nem lehet tárgyalni! „Egy dolog segít csak: a harc!” Nem csoda, hogy 2030-ra a házelnök szerint talán nem is lesz Európai Unió – mit lehet kezdeni a kard ki kard idején egy elöregedett, nyámmogó, fogatlan oroszlánnal. Az Unió se jobb, mint Bruckner Szigfrid, folyton csak holmi megegyezésekről papol.

A mi saját házi Zordonbordonunk (fejméretét nem ismerem, de úgysem a külső számít) világossá tette: nincs béke, „két, kompromisszumra nem hozható oldal” csatázik. Az egyik oldalon a „korlátlan szabadság” züllött hívei, a másikon, akik „rend és szabadság egyensúlyára épülő demokráciát” akarnak. A demokrácia szó használata kicsit megzavart, de azért rájöttem, hogy kormányunk az utóbbi oldal zászlóvivője. Nálunk szabadság és rend egyensúlyában tényleg semmi hiba: nekik mindent szabad, minket meg rendre tanítanak. Vagyis fifty-fifty.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. március 01. 20:50
A vén hisztérikának semmi sem jó! Állandóan azért nyüszít, hogy az emberek feje felett döntenek és nem kérdezik meg őket, amikor meg kérdezik akkor az a baj.
Türelem
2020. március 01. 16:24
Ildi! Szomszédom mesélte, hogy találkozott veled a gyógytornán, s elég rosszul nézel ki. Vigyázz magadra!
konfucius
2020. március 01. 12:18
Hadparancs? Ildikó, ma nem vettél be gyógyszert. Kérlek vedd be a nyugtatót legalább. Bár a valódi problémán ez úgysem segít.
áfonya
2020. március 01. 11:46
Ildi nem tetszik a kurva országban élni magas nyugdíjjal hőbörögsz ,ellehet menni a betolakodók közé .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!