Csigavér...!

2020. február 19. 14:29

A hamis prófétáktól az összefogni, egymásért szavakon kívül még nem láttunk olyan tetteket, amelyek alátámasztanák szavaikat.

2020. február 19. 14:29
Sólymos László
Bumm.sk

„A legnagyobb próféták többnyire az első tárgyaláson megszeppennek.  Az idei választási kampány abban más, hogy egyesek már egy tét nélküli sajtótájékoztatón is képesek feladni az ikonikus, fontos témáikat. Már ilyenkor meghátrálnak, mikor az elveiket kellene képviselniük. A legfontosabb üzenetük:  »talpra magyar , szavazzatok ránk, hiszen most még a jó fiút kell játszanunk a szlovák pártok előtt, de majd aztán mi megmutatjuk nekik.«

Nem fogják. Azért, mert  a külcsíny mögül hiányzik a belbecs. Ezektől a hamis prófétáktól az együtt, összefogni, egymásért szavakon kívül még nem láttunk  olyan tetteket, amelyek alátámasztanák a hangzatos szavakat.

Az én javaslatom, hogy a kampánycsendet vegyük szó szerint. Csendesedjünk el,  mérlegeljünk magunkban, hogy ki mit tett le eddig a szlovákiai magyarság asztalára. Ki milyen eredményeket tud felmutatni. Hol és hogyan képviselt minket. Tekintsünk el a hangzatos szavaktól, inkább a szlovákiai magyar mindennapjaink kézzelfogható fejlesztéseit vegyük számba.  Az iskoláink, a nyelvhasználat, a járdák, utak, hidak, kultúrházak, kultúra, települési infrastruktúra fejlesztése jelenjen meg előttünk. Utána, február 29-én eszerint szavazzunk. Gyűlölet nélkül, csendben, mérlegre téve a szavakat és a tetteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jeti
2020. február 19. 15:34
Sólymos részegen garázdálkodott, verekedett Pozsonyban egy kínai étteremben és januárban lemondott miniszteri állásáról, eljátszotta milyen következetes, mert arra a két hónapra nem lesz miniszter, de azért képviselői jelöltségéről nem mondott le. Ő beszél hangzatos szavakról,? Ki milyen eredményeket tud felmutatni? Hol és hogyan képviselt minket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!