A magyar konzervatív zöldpolitika működik

2020. február 28. 08:55

Az új magyar klíma-és környezetvédelmi akcióterv jól mutatja a konzervatív zöldpolitika hatékonyságát.

2020. február 28. 08:55
Varga Judit
Varga Judit
EurActiv

„Egyre inkább egyensúly látszik kialakulni a zöld kérdésekben. Itt az ideje, hogy a konzervatívok hangoztassák saját álláspontukat, ugyanis ezt a témát teljesen kisajátították a balliberálisok. A magyar környezetvédelmi politikát a populista jelzővel illetik. Amint Orbán Viktor mondta 22. évértékelő beszédében: populista az, aki megalapozatlan ígéreteket tesz, míg azokat, akik betartják vállalásaikat, demokratáknak hívjuk.

A Fidesz-kormány eddigi eredményei és az új tervei remekül cáfolják ezeket a vádakat. Az újonnan elfogadott Klíma-és természetvédelmi akcióterv tovább erősíti a Fidesz zöldpolitikáját. Mindenfajta, a magyar környezetpolitikával összefüggő kritikával kapcsolatban egyszerű a válasz: nézzük a számokat. Magyarország egy azon huszonegy állam közül, amely sikeres gazdasági növekedést valósított meg, miközben csökkentette a szén-doixid kibocsátását.

1990 óta az üvegházhatású gázok kibocsátása 32 százalékkal csökkent, és az energiafogyasztás is 15 százalékkal esett vissza. Mindeközben versenyképesek maradtunk úgy, hogy az energiaárakat is alacsonyan tartottuk.
2018-ban Magyarország kiemelkedő, 4,9 százalékos növekedést ért el, és az üvegházhatású gázkibocsátás további 0,6 százalékkal csökkent. Ellentétben más, klímabajnokként emlegetett EU államokkal, Magyarországnak sikerült teljesítenie a 2020-as uniós csökkentési célt. Ez 13 tagállamnak nem sikerült. Jelenleg a villamosenergia-termelésünk 60 százalékban szén-dioxid semleges, célünk a 90 százalék elérése 2030-ra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holder
2020. február 29. 14:47
Miniszter asszony baromságokat beszél. Schmidt Mária fogalmazott jól: "Nem értem, hogy mi az, hogy klímasemlegesnek kéne lenni. Ez azt jelenti, hogy betiltják az időjárást?"
civis72
2020. február 28. 23:14
dehogy működik...csak az működik ha a degenerált ellenzék galaktikus klímapánokot hirdet aztán a Fidesztől várja hogy állítsák meg az időjárást
Pelso j.
2020. február 28. 21:52
Hát persze, hogy működik. Csak jó sokszor mondjátok el.
annamanna
2020. február 28. 20:54
"Mindenfajta, a magyar környezetpolitikával összefüggő kritikával kapcsolatban egyszerű a válasz: nézzük a számokat." "Nézzük a számokat!" értsd: "A kezemet figyeljék, mert csalok!" A világon hét ország van, ahol nincs környezetvédelmi minisztérium. - Szomália és Tanzánia Afrikában - Szaúd-Arábia és Kuvait az araboknál - Brunei és Luxemburg, két miniállam - és Magyarország. (A linket nem engedi a mandiner, úgyhogy csak a címet: "Magyar világrekord - benne vagyunk a hétben", egyébként Föld Napja Alapítvány szövege) "még Kínában és Indiában is jobb a levegő, mint Magyarországon 100 lakosra vetítve."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!