A CDU problémája a Merkel-módszer

2020. február 11. 16:46

A CDU most egy szinte megoldhatatlan feladat előtt áll.

2020. február 11. 16:46
Thomas Schmid
Welt

„Minden új nap, mint az előző. Ennek a politikai felfogásnak nincs valódi vége. Merkel örök. Ezen bukott el Annegret Kramp-Karrenbauer is. Míg Merkel sosem volt Kohl lánya, ő Merkel lánya volt.

Annak ellenére, hogy magabiztosan és merészen igyekezett fellépni, nem tudott megszabadulni eredeti billogjától: hogy ő valójában nem az elődjével szembeni pártújító, hanem annak baráti támogatásából került a párt élére. Hagyta magát belevonni Merkel végmorénájába. És ahogy ezt az elmúlt napok bizonyították: valójában az maradt, aki volt: főtitkár Merkel nem hivatalos pártvezetése alatt.

A CDU most egy szinte megoldhatatlan feladat előtt áll. Miután nyakán ül az AfD, olyan vezetésre van szüksége, aki a drámai szituációt többé nem megnyugtató közhelyekkel igyekszik elütni. Aki elbúcsúztatja a merkeli »csak így tovább« politikát, és belép a társadalom döcögő-csikorgó motorgépházába, nyugaton éppúgy, mint keleten. Természetesen félő, hogy erre mind a boldog rajnai kiegyezést kereső, mind a kemény megmondó típusú vezetés alkalmatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. február 12. 08:47
Jó reggelt kívánok.
tölgy
2020. február 11. 18:17
A mutti "kompromisszumkészsége" előny volt a "boldog békeidőkben", a német gazdaság szárnyalása idején, ám ezek az idők elmúltak. A CDU túlságosan elkényelmesedett, elbolsisodott, hasonult - alig-alig lehet tőlük megkülönböztetni - a partnereihez, így jelentős teret vesztett. Nehéz lesz innen talpra állni. Talán ... ha egy Orbán szintű vezető bukkanna fel náluk...
balsors
2020. február 11. 18:09
A hétvége óta tisztán látszik, hogy Merkelisztánban nincs demokrácia, mivel a választást felsőbb utasításra érvénytelenítették. Az elvtársak nem voltak elég éberek, a látszatolás hibájába estek.
Mich
2020. február 11. 18:06
Angéla, itt a vége, fuss el véle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!