Mi a felelősségünk keresztényként?

2020. január 16. 14:20

Nem a nagy tettek számítanak, hanem a legkisebbek.

2020. január 16. 14:20
Nagy Barbara
777blog

„Ugyanakkor az örömhír is igaz, hogy ha egyetlen emberre olyan hatással vagyunk, hogy át tudunk adni neki valamit Krisztusból, akkor már valami hatalmasat tettünk őérte és Istenért, a kereszténységért és az emberiségért is. Nem a nagy tettek számítanak, hanem a legkisebbek. Egy-egy kedves szó, egy mosoly, egy ölelés is csodákra képes. Nem nekünk kell prédikálnunk az Isten országáról, viszont az már a mi dolgunk, hogy a körülöttünk élőknek adjunk egy szikrát Jézus fényéből, szeretetünkkel, jócselekedeinken keresztül, hiszen a jótetteinkkel tudjuk dicsőíteni az Istent, mint ahogy azt a fenti evangéliumi szakaszban is kimondja Jézus.

Nagy a felelősségük a szülőknek, hogy gyermekeikkel meg tudják ismertetni Istent, de ugyanakkor a hittanároknak is. Hiszen számos olyan gyermek van, akik nem kapnak vallásos neveltetést otthon a családjuktól, akik számára idegen a hit és a templomba járás, de valamilyen okból egyházi iskolába kerülnek, és egyedül a hittanár az, aki át tudja ezt a fényt adni nekik. Talán pont annak van a leginkább szüksége rá, akiről a legkevésbé sem gondolnánk. Ha nem is azonnal lobban fel a láng a szívében Isten iránt, lehet, hogy csak évek múlva érzi meg, hogy szüksége van Istenre, de ehhez az kell, hogy a szikra el legyen ültetve a lelkében. Talán az a valaki fogja később felnőttként a leghűségesebben szolgálni az egyházközséget, gyülekezetet, akivel a legtöbb gond volt korábban.

De a hittanárokon túl a papoknak is rendkívül nagy feladatuk van, hiszen elsősorban ők közvetítik számunkra Istent. Bár nem miattuk járunk templomba, de a személyük mégis elválaszthatatlan tőle. Minden egyes pap áldás számunkra, főleg mostanában, amikor oly kevés papi hivatás születik, de ha megismerhetünk egy olyan valakit, akinek különösen is megérintenek a prédikációi vagy meg tudunk előtte nyílni és a lelkivezetőnkké válik, akkor az a Jóisten egyik nagy ajándéka.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enacen
2020. január 19. 09:39
M︆︆︆o︆o︆X︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
sweetoxak
2020. január 19. 04:40
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆X︆i︆︆.︆︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
vabihedd
2020. január 18. 18:34
M︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆︆︆X︆i︆︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
prokerac
2020. január 18. 13:54
M︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆︆X︆︆i︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!