Kiváltságos bűnözők

2020. január 16. 09:40

A börtönbüntetés nem jutalom: gyilkosok, rablók ülnek a rács mögött, nem egy multicég rekreációs szünetre küldött alkalmazottai.

2020. január 16. 09:40
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

„Itt volt az ideje, hogy a kormány lépjen, így az Orbán Viktor múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakhoz híven felfüggesztették a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését.

A Soros-szervezetek és elvbarátaik természetesen azonnal nekiestek a kormánynak, tiltakoznak és politikusi önkényről beszélnek. A Magyar Helsinki Bizottság állítja, hogy nem keresett egy fillért sem a pereken, ingyen képviselték az ügyfeleiket, sőt tudni vélik, hogy a többi civil szervezet is hasonló nagyvonalúsággal járt el. Aztán egy furcsa érveléssel arra jutnak, hogy az elítéltek és letartóztatottak tisztességes fogvatartása össztársadalmi, nemzeti érdek, mert csökkenti a bűnismétlés veszélyét. Persze az is jó kérdés, hogy mit jelent Sorosék szerint a »tisztességes« fogva tartás?

Azt mindenképpen szögezzük le, hogy a börtönbüntetés nem jutalom: gyilkosok, rablók ülnek a rács mögött, nem egy multicég rekreációs szünetre küldött alkalmazottai.

Ha tényleg annyira sanyarú körülmények uralkodnának odabent, nem valószínű, hogy a szabadulóbulikról készült videókon kigyúrt, erőtől duzzadó alakok tobzódnának. Egyébként nem csupán ez a minta létezik, sok fogvatartott az időt szakmatanulással tölti, érettségi vizsgát tesz, a viszkis rabló például a fazekasmesterséget sajátította el. A zsúfoltság enyhítésére pedig évek óta zajlik a büntetés-végrehajtási intézmények felújítása, új börtönök építése, mindez szintén az adófizetők pénzéből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enacen
2020. január 19. 09:37
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆X︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
sweetoxak
2020. január 19. 04:39
M︆o︆o︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
prokerac
2020. január 18. 13:53
M︆o︆o︆︆︆︆X︆i︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
dingnewsve
2020. január 18. 08:31
M︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!