Aprómunka

2020. január 11. 12:03

A kormány politikai kampányban legközelebb 2022. január elseje után vesz részt, addig minden idejét és erejét az országépítés „aprómunkájára” összpontosítja.

2020. január 11. 12:03
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Plurális, parlamentáris demokráciákban közhely, hogy a választások utáni napon máris megkezdődik a felkészülés a következő választásokra Ami nem jelent többet, sem kevesebbet, mint hogy a politikai erők demokratikus versengésében, küzdelmében, egyúttal a választópolgárok bizalmának, támogatásának meg- vagy visszaszerzésében nincs, nem is lehetséges szünet. Mégis sokan fellélegeztek hazánkban október közepén, azt remélve, hogy az önkormányzati választásokkal lezárul a hosszú, kétéves kampányidőszak a vele járó feszült, harcias közhangulattal, a nem ritkán durva, irritáló kommunikációs csörtékkel, az ellenfelet lejárató piszkos akciókkal.

Ezért a társadalom többségét megnyugtathatta a miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján, ahol leszögezte, a kampányidőszak véget ért, ezért a következő két évnek a kormányzásról kell szólnia. Ahogy fogalmazott, a kormány politikai kampányban legközelebb 2022. január elseje után vesz részt, addig minden idejét és erejét az országépítés „aprómunkájára” összpontosítja.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy két évig semmi érdekes és izgalmas nem történik Magyarországon. Maga Orbán Viktor jelentette ki, hogy noha az idén és jövőre sem lesznek nálunk (országos) választások, 2020 különösen izgalmas év lesz. Például azért, mert az idén választ kapunk arra, hogy a 2010 óta felépített sikeres magyar gazdasági modell akkor is működik-e, amikor az eurózóna növekedése gyakorlatilag megáll. Ez valóban izgalmas kérdés, mert a magyar gazdaság az egyik legnyitottabb a világon, ezért nem függetlenítheti magát a világ s főként Európa gazdasági helyzetétől és folyamataitól. Igaz, az elmúlt két-három évben gazdaságunk sokkal gyorsabban növekedett, mint az EU átlaga, tehát nem törvényszerű, hogy a nyugat- és dél-európai gazdaságok gyengélkedése hozzánk is „begyűrűzzön”. Ám ennek tudatában is indokolt a józan gondolkodás, előrelátás és elővigyázatosság az egyre bizonytalanabb, újabb és újabb kockázatokat, veszélyeket rejtő világgazdasági és világpolitikai helyzetben.

Ahhoz, hogy a magyar GDP a következő években is legalább két százalékpontos növekedési többletet produkáljon az uniós átlaghoz képest – ami a kormány kőbe vésett célja, mert ez gazdasági, társadalmi felzárkózásunk alapfeltétele –, nagy erőfeszítésekre és változtatásokra, köztük új gazdaságvédelmi akciótervre is szükség van Orbán Viktor szerint. Ennek részleteiről, továbbá a családvédelmi akcióterv folytatásáról februári évértékelő beszédében fog tájékoztatást adni. Ez utóbbival kapcsolatban most annyit árult el, azt szeretné, hogy a jövő évtől azok az anyák, akik három gyermeket szültek és felneveltek, életük végéig ne fizessenek személyi jövedelemadót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2020. január 12. 20:45
Faggyas úr kérlek alássan!Az izgalmas kérdés az hogy OV és társai tanultak-e a budapesti,megyei jogú városi súlyos vereségekből és valóban önmagukba néznek-e?Mert ha nem akkor sajnos fletó-fegyőr-féle moslékellenzék megnyeri a 2022-es választásokat.Ha OV-ék nem változtatnak a gőgös,pökhendi álúriemberi stílusukon akkor nincs esély.Ha nem ülnek le nyiltan vitázni fletóékkal akkor a választók nagyrésze elhiszi hogy fletóéknak van igazuk.Tudom hogy fletóékkal nem lehet értelmes vitát folytatni de sajnos akkor is le kell ülni velük ,mert nagyot változott a kommunikációs világ az elmúlt években a net miatt,és a szavazók többsége ezen a tájákozódik.A neten pedig ömlik az aberrált gyülölet OV ellen és ezekre az aljas vádakra válaszokni kell ha a Fidesz valóban nyerni akar két év múlva.
pemete jakab
2020. január 11. 18:12
"Faggyas Sándor" A Faggyas nem túl agyas. Maga Orbán mondta, hogy újraindulnak a Nemzeti konzultációk (inzultációk). Mi ez, ha nem mozgósítani a fideszes droidokat?! Meg persze Brüsszel is továbbra támadni fog bennünket, meg Soros, meg ki tudja még ki. 2010 óta permanens harcban állunk, ahogy a kommunisták permanens békeharcban...
BőröndÖdön
2020. január 11. 14:39
Az orbán-család minden tagja milliárdos,de nem bírnak leállni. :(
Pelso j.
2020. január 11. 12:58
2010 óta folyamatos a kampány, meg lesz is. A tefélék művelik, az országon élősködve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!