A Netflix messiása, avagy ki menti meg végül az emberiséget?

2020. január 13. 10:23

Kérdés, hogy az ember ennyire kétségbeesett-e, megvezethető-e, hogy tényleg ez a megoldás.

2020. január 13. 10:23
Kulifai Sára
Neokohn

„A Netflix torz képébe a tisztességes, Bibliához és hitelveikhez ragaszkodó keresztények már nem férnek bele.

Az iszlámhívők reprezentációja már korántsem ilyen egysíkú, a tudatlan, könnyen megvezethető hívek és a teológiában, hitgyakorlatban jártas hívek mellett a radikális terroristák is megjelennek.

Még egy érdekes elem, hogy a muszlim illetve keresztény hívők többségének eszébe sem jut szent irataik előrejelzéseihez mérni a frissen felbukkant karizmatikus figurát, Al-Maszih-t, számukra elegendő, ha tesz néhány csodát, megment egy életet, vagy mond néhány bölcs vagy annak tűnő dolgot ahhoz, hogy addigi életüket eldobva a követésére induljanak. Maga a sorozat messiása is azt üzeni: »felejtsetek el mindent, amit eddig a vallásról gondoltatok.«

Tényleg ez lenne a megoldás? Mi a garancia arra, hogy a sztoikus nyugalommal, kiszámíthatatlanul viselkedő, furcsa természeti jelenségekkel operáló figura valóban követendő, aranykort teremtő természetfeletti személy, és nem egy még nagyobb nyomorúságot hozó, hamis reménységet és káoszt teremtő valaki? Az ember ennyire kétségbeesett, és megvezethető lenne?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!