A Jobbik számára első helyen Magyarország biztonsága áll

2020. január 10. 11:28

A Trump-adminisztráció tette ilyen módon nem csak egy iráni vezető, hanem a civilizált világ szokásai ellen is irányult.

2020. január 10. 11:28
Jobbik Magyarországért Mozgalom
MTI-OS

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalommal követi a Kászim Szulejmáni amerikaiak általi lebombázása óta Irakban és Iránban kialakult helyzetet. Álláspontunk szerint az iráni vezető megölése rendkívül negatív folyamatokat indíthat el mind a Közel-Keleten, mind pedig a világban. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az amerikai vezetés az utóbbi időszakban a tárgyalásos, diplomáciai rendezés helyett egyre inkább az egyoldalú lépéseket részesítette előnyben közel-keleti politikájában. Szulejmáni megölése ennek egy igen súlyos esete, mely a jövőben előforduló nemzetközi konfliktusok rendezésére nézve is rossz példával jár elöl.

Meggyőződésünk szerint a diplomáciában nem véletlenül alakult ki az állami vezetők és diplomaták védett helyzetének tiszteletben tartása, függetlenül az egyes államok politikájáról alkotott véleményektől. A Trump-adminisztráció tette ilyen módon nem csak egy iráni vezető, hanem a civilizált világ szokásai ellen is irányult. Különösen veszélyesnek tartjuk az ilyen lépéseket a mártírkultuszhoz egyébként is vonzódó Közel-Keleten, ahol a beavatkozás újra felszíthatja a nyugatellenességet és a politikai, valamint vallási radikalizmust az amúgy is instabil régióban, ez pedig a magyar államhatáron belüli biztonsági helyzetre is negatív hatással lehet.

Ismerjük és értjük az Amerikai Egyesült Államok aggodalmait, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy az Iránnal kötött atomalku kölcsönös tiszteletben tartása valamennyi fél érdekeit sokkal inkább szolgálta volna. Fontos megjegyezni, hogy a kialakult helyzet nem csak a Közel-Keleten gerjeszt feszültséget, de az Európa és az Egyesült Államok közötti szövetségi rendszerben is. A Jobbik örömmel tapasztalja, hogy az európai külügy jól, a békés rendezést szem előtt tartva reagált a súlyos helyzetre. Úgy gondoljuk, hogy most mindennél nagyobb szükség van arra, hogy az Európai Unió tagállamai meghatározzák közös álláspontjukat és együtt cselekedjenek. Bizakodásunkat erősíti az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az a korábbi ígérete, mely szerint a Bizottság a korábbiaknál határozottabban kíván fellépni az Európát is érintő geopolitikai kérdésekben.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2020. január 10. 20:28
Jobbik a dk verőlegényei.
Paskai
2020. január 10. 17:47
Nem nektek hozta diplomata útlevéllel Balóné a pénzt Iránból? De. Akkor coki!
Amerigo
2020. január 10. 17:46
A Lyobbik a szakadék szélén áll! Mindannyian azt reméljük, hogy az idén nagy lépést tesz előre! Előre Lyakab keret-vezetővel a nemzetiszoci-libtardált-ződ jövő megteremtéséért!?
mokány
2020. január 10. 13:01
Göncz Árpád : "Árulóknak nincs kegyelem."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!