Nevében él a...

2019. december 24. 09:24

Az Akadémia sajnos idén sem engedélyezte a Cukorka, Balaton, Főni, Nintendó, Táblácska és Kazetta neveket. De ne adják fel, az idő Önöknek dolgozik!

2019. december 24. 09:24
Kövesdi Péter
Népszava

„És egy és kettő és három! Mondjad Bercikém, te hol voltál, amikor a karizmot osztogatták? És négy és öt és hat! Magasabbra a lábakat! Vérbosszú fiam, mit mondtam a láblendítésről? Vérbulcsú, tanár úr. Tényleg? Hát ezzel a névvel, fiam, minimum kettő húszat kellene ugornod!

Szabadföldi Kandida és Borovácz Karion. Ezennel Önöket házastársaknak nyilvánítom. Csókolják meg egymást. Kérésüknek megfelelően a feleség neve ezután a Borovácz Karionné lesz. Könnyű és zökkenőmentes éveket kívánok a magam és a kerület nevében. 

Vádlott, álljon fel! Neve? Horváth Tonuzóba. Mit tud felhozni a mentségére? Nehéz gyerekkorom volt, bíró úr. 

Búcsúzunk testvérünktől, Scheibenhoffer Kövecs Kratosztól, aki már kora gyermekkorában kénytelen volt megtapasztalni a társadalom könyörtelenségét. Végakarata szerint ezekben a szomorú pillanatokban a következőket üzeni a szüleinek: anya, apa, elmentek ti a jó büdös francba. 

(Kísérletező kedvű, jövendő szülőtársaimnak üzenem e helyről, hogy az Akadémia sajnos idén sem engedélyezte a Cukorka, Balaton, Főni, Nintendó, Táblácska és Kazetta neveket. De ne adják fel, az idő Önöknek dolgozik!)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. december 25. 22:16
Rosszak a szabályok. Külön kellene választani a magyar állampolgárok által adható neveket és a Magyarországon élő külföldi állampolgárok által adható neveket. A külföldi állampolgár a hazájában adható neveket is anyakönyveztethetné a Magyarországon született gyermekének is. De mások nem. Különben sem bővíteni kellene már az adható nevek körét, hanem szűkíteni éppen az akadémia eddig tevékenysége miatt.
Vakfolt
2019. december 25. 14:15
Karácsony Cukorka, Gréczy Nintendó, Orbán Főni! Mwhaha!
voltospultos
2019. december 25. 14:12
Egyetlen hatásos ellenszer a nemnézés. Sajnos a tizenöt éve még számomra etalon Natgeón is beindult az agymosás. Nem beszélve a reklámáradatról, ami persze alapból manipuláció. Most már azt se nézem.
nemvagyoksanyi
2019. december 25. 13:51
Sok a proli, kevés a kultúra. Soha nem lett volna szabad az RTL Klubot beengedni az országba. 1997 után zuhant a magyar társadalom szellemi színvonala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!