Négyévente egy új Paks 2

2019. december 16. 11:04

Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre – szól Orbán Viktor újabb duplafedelű üzenete.

2019. december 16. 11:04
Marnitz István
Népszava

„Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre – szól Orbán Viktor újabb duplafedelű üzenete, ezúttal a pénteki uniós klímamegállapodásról. Kétségtelen: most kevésbé lehet érteni, miről állapodtak meg, mint a nyáron azt, hogy – Magyarország és három másik tagállam ellenállása miatt – miről nem.

Pedig a cél pofonegyszerű. 2050-re minden tagállam szüntesse be szén-dioxid-kibocsátását. De azért gondoljunk bele: minden, ami szénnel, gázzal vagy olajjal megy, kuka. Fűtés, autó, erőmű, gyár, cső. Az életminőség még egy nagy kérdés. Mindez évi ezer-kétezer milliárdot, vagyis két-négy évente egy Paks 2 árát igényelné.

A szándék nemes, bár kissé valóban mozgalmáros. Valahol messze komoly emberek, aranyos gyerekek szépen szónokolnak, »számokra«, »kutatásokra« hivatkoznak, kevéssé törődve azzal, hogy a világ többi része nélkül a globális felmelegedést egy »sikeres«, harmincéves uniós öncsonkítás sem fékezné. Majd beindulnak a »bürokraták«, hogy itt kérem a tagállami egység nem cél, hanem szabály. Ami aztán nagy nehezen meg is születik, csak nem tudjuk, miről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2019. december 16. 22:34
Nagyon remélem, hogy egy idő után kifullad ez a bolsi klímadzsihád, mert ez csak árt a környezetvédelemnek.
balbako_
2019. december 16. 19:32
Ha kártalanítják az egyes tagállamokat.....
fraktoaster
2019. december 16. 18:45
"2050-re minden tagállam szüntesse be szén-dioxid-kibocsátását. De azért gondoljunk bele: minden, ami szénnel, gázzal vagy olajjal megy, kuka." Ez már a szilveszteri kabaré? Vagy ennyire 2 bites együgyű ez is? Ami nem megy (nevezetesen az újságirás) azt nem kell erőltetni...
Horst_Tappert
2019. december 16. 14:17
"Pedig a cél pofonegyszerű. 2050-re minden tagállam szüntesse be szén-dioxid-kibocsátását." Mondjuk pont nem ez. De ha értenél is bármihez, akkor biztosan kapnál állást valami rendesebb újságnál is. Így marad a népszara.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!