MCC: oktatással harcolni a kommunizmus örökségével

2019. december 23. 13:54

A cél az, hogy olyan hazafiakat neveljen ki, akik világszerte magas szinten érvényesíteni tudják majd nemzeti érdekeinket.

2019. december 23. 13:54
Szilvay Gergely
The European Conservative

„A kommunizmus öröksége elleni küzdelem nem csak politikai kérdés Magyarországon; hanem oktatásügyi is. Ezt vállalta fel a budapesti székhelyű Mathias Corvinus Collegium, ami már Közép-Európa magyarlakta területein is  kifejti tevékenységét.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy1996 óta működő elitképző intézet. A vállalkozás célja kezdetektől világos volt: felelősségteljes véleményvezéreket és vezetőket kinevelni és kiképezni, olyanokat, akik a közösségeikért dolgoznak.

Az MCC-t, mely közös értékeinkre épül, a Tihanyi Alapítvány tartja fenn, amelyet Tombor András és édesapja, Tombor Balázs alapított. Az MCC professzionális, világszínvonalú képzést nyújt diákjainak, hisz a cél az, hogy olyan hazafiakat neveljen ki, akik világszerte magas szinten érvényesíteni tudják majd nemzeti érdekeinket.

Az MCC a tehetséget keresi, s diákjait különféle programjai segítségével képzi, amelyek ingyenesek a számukra. Az intézmény 10 éves kortól a végzős egyetemistákig nyújt továbbképzéseket a Kárpát-medencében élő magyar diákoknak, ezáltal kiegészítve iskolai tanulmányaikat.

A kezdetekkor az MCC tucatnyi diák közössége volt. Ma 2500-an tanulnak az intézményben. Ez a hatalmas, aktív közösség vonzza azokat a diákokat, akik nyitottak, s szeretnék képességeiket a bonyolult problémák megoldásának irányába javítani, valamint alkalmasak a csapatmunkára. Az MCC mottója: Bonus intra, melior exi!, azaz: »Jó emberként lépj be, még jobbként távozz!« (...)

Akadémiai hátterére alapozva az MCC egyfajta think-thankként is működik. Az intézmény kiadott már számos kötetet, valamint számtalan kerekasztal-beszélgetést, gazdasági fórumot és konferenciát is szervezett. 2019 márciusában például egyedülálló nemzetközi konferenciát szervezett Budapesti Migrációs Csúcs – Korunk legnagyobb kihívása? címmel, melyet tekintélyes elemzők, kutatók szakértők és döntéshozók mellett olyan személyiségek is megtiszteltek a jelenlétükkel, mint Frank Füredi, Douglas Murray, Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor.”

Az European Conservative MCC-ről szóló cikkében rövid interjú is olvasható az alapítóval, Tombor Andrással.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. december 24. 09:54
‎Neumann Ferenc néven született, Molnár Ferenc néven írt egy regényt a hazaszeretetről, a grundszeretetről és több nagyszerűen jellemzett hazafias nevelésű fiatalemberről, köztük NEMECSEK ERNŐRŐL. Ez még aktuális, vagy csak néhányan őrzik a lelkületet?
Secnir
2019. december 23. 21:29
"A cél az, hogy olyan hazafiakat neveljen ki," hazafiakat. nemzeti oldalon szó szerint Hazzafyakat, b+ számos eltelt évvel a hátam mögött tudom, hogy hazafit nem lehet nevelni. nem lehet petri-csészében kitenyészteni vagy a megfelelő tananyag elsajátításával doktor hazafit csinálni. az ember egy átlag ember. él-hal. dolgozik, végzi a munkáját, eszik, szórakozik, házasodik, és így tovább. és eljön majd az a pillanat, amikor egy átlagemberből hazafi lesz. az lehet bármi. teszemazt nem írja alá köztársasági elnökként a zsidótörvényt. vagy megmenti a honfitársait egy lakástűzből. vagy külső támadás esetén elsőként szalad fegyvert fogni. de (lassan írom, szilvay kedvéért) NEM TANÍTHATÓ, NINCS MÉRHETŐ EGYSÉGE ami alapján le lehet írni, hogy ki a hazafi és ki nem.
3M..
2019. december 23. 14:38
"Ez biztosan nem segíti Orbán gyógyulását: a Jobbik és a Momentum is jelentősen erősödött. A Fidesz nagyot gyengült. 2017 szeptembere óta nem voltak ilyen mélyen." Fidesz - KDNP 54% (-5%) DK 11% (-3%) Jobbik 10% (+4%) Momentum 10% (+4%) MSZP - Párbeszéd 7% (-2%) LMP 3% (0) Mi Hazánk 3% (+2%) MKKP 2% (+1%) https://zsurpubi.hu/cikk/9673-ez-biztosan-nem-segiti-orban-gyogyulasat-a-jobbik-es-a-momentum-is-jelentosen-erosodott/ Szebb Jövőt!
lofejazagyban
2019. december 23. 14:06
SzG, azt miért nem írtad meg, hogy az MCC diákjainak jó ha 10%-a jobbos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!