Ma a zsidók helyett a menekültek ellen szít gyűlöletet a szélsőjobb

2019. december 15. 12:09

Már a migráns elnevezés is egy bélyeg, azokat nevezik így, akik otthonaikat elveszítve kényszerülnek menekülésre, ez nem korrekt. Interjú.

2019. december 15. 12:09
Mirjam Zadoff
Népszava

„Miért fontos, hogy bemutassák a fasizmus szörnyűségeit az embereknek, mi a Dokumentációs Központ célja?

Kötelességünk harcolni a rasszizmus, az antiszemitizmus, a gyűlöletkeltés, a kirekesztés, emberek megkülönböztetése ellen származás, bőrszín vagy testi fogyatékosság alapján. A mi filozófiánk középpontjában az ember áll. A bonyolult gazdasági folyamatok, pénzügyi nehézségek sajnos jó táptalajt jelentenek a hangulatkeltésnek, emberek egymás ellen fordításának, amit a szélsőjobboldal ki is használ. Ez azonban nagyon rossz irány, Hitler is így kezdte, láttuk, mi lett a következménye.

Mit tudnak tenni a szélsőjobboldal ellen?

Az ő kommunikációjuk erőszakos, agresszív, verbálisan és fizikálisan is. Erre mi a leghatásosabban tényekkel tudunk válaszolni. Bemutatjuk, hova vezetett a szélsőjobboldali erők előretörése, hogyan jutott el a hatalomig Hitler. Egy jól felépített terv szerint állította a saját oldalára a tömegeket, hergelte őket az ellenségképként bemutatott zsidók ellen. Nem lehet nem észrevenni, hogy napjainkban ugyanezek a folyamatok zajlanak, csak most a zsidók helyett a menekültek ellen próbálja fordítani a szélsőjobboldal az embereket. Már a migráns elnevezés is egy bélyeg, azokat nevezik így, akik otthonaikat elveszítve kényszerülnek menekülésre, ez nem korrekt.

Így kommunikál a magyar kormány is.

Sajnos igen, de Lengyelországban is hasonlóan vélekednek erről a kérdésről. Bár ebbe nem szeretnék nagyon belemenni, de egy megjegyzésem lenne: 1956-ban Magyarországról is sokan menekültek külföldre, többek között Ausztriába, Németországba, de az Egyesült Államokba, Kanadába vagy Ausztráliába is. Ezeket az embereket befogadták, nem utasították el, így tett a többi ország is, lehetőséget kaptak arra, hogy újra felépítsék az életüket, ezért nehezen érthető számomra a magyar kormány hozzáállása a menekültek kérdéséhez, amikor tőle kérnek segítséget. Erről viszont tényleg nem szeretnék többet beszélni, mert ez nem rám tartozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janesz81
2019. december 17. 17:35
És mi van, ha zsidók is részt vesznek abban, amit a szerző gyűlölet szitásnak gondol. "Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusáról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak." Kertész Imre https://www.magyaridok.hu/velemeny/kertesz-imre-politikailag-nem-korrekt-gondolatai-migraciorol-liberalizmusrol-50849/
áfonya
2019. december 16. 18:39
Kedves elvtársak a nyugatot majmoljátok ,,, lehet seggbe festéket nyomni ebből piccasó értékú festményt alkotni :) https://www.nettavisen.no/okonomi/spruter-maling-ut-rumpa---far-37-millioner-i-kunststotte/3423893280.html
áfonya
2019. december 16. 18:36
Ez a nyugati zsidókkunista kultúra , nyugaton milliókat fizetnek az elmeosztályról szalajtott őrültnek.... https://www.nettavisen.no/okonomi/spruter-maling-ut-rumpa---far-37-millioner-i-kunststotte/3423893280.html
áfonya
2019. december 16. 18:25
Érdekes a betolakodó imádók a zsidókommunisták elkerülik elszöknek többek között a firkász nem élne ezek közt https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=52tQ1xIhgcc&feature=emb_title&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201912 közben a nép nyakába tolnák ,,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!