Csecsemőnek minden vicc új

2019. december 30. 07:27

Felfedezik a mit sem sejtő Grétákat meg Blankákat, majd eldobják őket.

2019. december 30. 07:27
Aristo
Tutiblog

„A generációs szembenállás egyáltalán nem új dolog. Már Kr. e 3000-ből is maradt fenn olyan babiloni agyagtábla, mely a fiatalság viselkedésének elviselhetetlenségére panaszkodik. De olvashatunk ilyet Platóntól napjainkig. Eközben, minden bizonnyal, az éppen akkori »mai fiatalok« egymás között szidták a begyöpösödött, maradi, szklerotikus öregeket, akik megakadályozzák őket a világ jobbá tételében. 

Hiányzott azonban a megszokott képletből a haladó média és az ostobaságot globálissá emelő internet. És hiányoztak azok, akik a fiatalság elégedetlenségéből, világmegváltó vágyaiból politikai hasznot kovácsolnak.

Ők azok, akiknek érdekében áll az ellentét elmélyülése. Akik úgy vélik, hogy az ifjúságban fogékony közeget találnak százszor elbukott, poros nézeteik számára, mert – mint tudjuk – egy csecsemőnek minden vicc új. Ők fedezik fel a mit sem sejtő áldozatokat, a Grétákat, Blankákat és a szellem más sasmadarait, hogy aztán alkalomadtán el is dobják őket. Egész politikai iparág épül a magasra szított generációs ellentétre, elég csak a Momentum tündöklésére gondolni.

Bogaras és nem ritkán rosszindulatú vénemberek manipulálják az arra fogékonyakat, miközben furcsa, torz önképük szerint ettől – úgy hiszik – maguk is fiatalok maradnak, ami egyfelől rendkívül nevetséges, másfelől pedig tragikus, hiszen arra vágynak, amire épp ésszel senki: fiatalon akarnak meghalni. 

Beszélgessünk a gyerekeinkkel; nincs jobb ötletem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. január 03. 05:37
p.S.: JA ÉS NE FELEDKEZZÉL MEG A KIPÖCÖRŐDRŐL BAMMEG!!
írmag
2019. december 31. 03:37
Egy ragyogó összeállításhoz miért szólnak hozzá olyanok, akik még nem is sejtik, hogy az ügynökségükkel kit, kiket szolgálnak? Ők a nem boomerek? (akik lassan már a feneküket is okostelefonnal törlik, majd elmajszolják, mint csokit)
olajfa1
2019. december 30. 21:01
A Gréták meg Blankák ezt érdemlik! (remélem Fegyőr us így fog járni...)
makapaka2
2019. december 30. 16:28
MEGÉRDEMLIK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!