Lecke európaiságból

2019. november 05. 07:16

A szuverenistákat európaiságuktól is megfosztanák a liberálisok.

2019. november 05. 07:16
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A liberálisoknak mindig van magyarázata az antidemokratikus fellépésre. A büntetésre ítélt pártok szerintük Európa-ellenesek, ami általában azt jelenti, hogy nem akarják még jobban megfosztani a nemzetállamokat a szuverenitásuktól, és nem bólogatnak vakon arra, hogy nyissuk meg a határokat, és osszuk el a harmadik világból bevándorló tömeget az európai országok között. Véletlenül sem gondolnak bele, hogy miért lenne az erős nemzetállamokra épülő szövetség kevésbé európai, mint ha összeolvasztják a nemzeteket egy európai egyesült államokba.

Ahogyan arra Vestager is rávilágított, ha egy politikai csoportot kizárnak a döntéshozatalból, azzal a választóikat is kizárják. Ha olyan kompromisszumos javaslatok születnének Brüsszelben és Strasbourgban, amikbe súlyuknak megfelelően a jobboldaliak is bele tudnak szólni, akkor talán a választóiknak is több bizalmuk lenne az uniós döntéshozatalban. Jelenleg azonban azt látjuk, hogy a Fideszt, a lengyel Jog és Igazságosságot, az olasz Ligát és számos más pártot is korlátozni és kiszorítani igyekeznek.

Az uniós döntéshozatalba és általában az európai liberális elitbe vetett bizalom megroppanása olyan nyilvánvaló problémákhoz vezet, mint például a Brexit. Többen utasítják el a fokozódó központosítást, mint akik támogatják, a migrációs válsággal pedig ez a sokak számára távoli problémakör hirtelen közelivé vált. Néhány évvel ezelőtt még el lehetett tréfálkozni azzal, hogy Brüsszelben mindent túl akarnak szabályozni, de amikor arról van szó, hogy néhány ezer vagy tízezer embert központilag meghatározott kvóta alapján betelepítenek, az már sok lesz viccnek.

Mindeközben továbbra sincsen Európai Bizottság, az EP-képviselők pedig erődemonstrációt játszottak azzal, hogy kettős mérce alapján dobáltak vissza vagy fogadtak el biztosjelölteket. Jó lenne, ha lenne valami foganatja Vestager szavainak. Eddigi tapasztalataink alapján azonban a választók lenézése, választott képviselőik elhallgattatása lehet a meghatározó, hiszen a szuverenistákat európaiságuktól is megfosztanák a liberálisok. Ez pedig nagyon nem európai dolog.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. november 05. 11:38
Semmit nem kockáztat ezzel a családmentő, gyermekszülő, országot szaporító, autóösszeszerelő kormányprogrammal Orbán Viktor. Természetesen a nemzet anyja, Novák Katalin sem. Szépen kigondolták a várban meg a minisztériumi íróasztal sarkára borulva, hogy meg kell menteni a magyar nemzetet, nehogy kihaljon. Aztán odadobta a pénzintézeteknek a fiatal családokat Orbán. Aki kapja, marja a kölcsönöket, aki pedig nem tud élni vele, így járt. Orbán szétteheti a kezét: sajnálom, semmi közöm hozzá, én a lehetőséget megadtam. Engem nem terhel semmiféle felelősség – ennél nagyobb lendületet az életben való elinduláshoz egyetlen ország sem tud biztosítani. Ezzel szlalomozza végig a világot a nemzet anyja, és konferenciáról konferenciára járva beszélnek olyan blődségeket, amitől, ha a nemzet nem is, de a józan ész teljesen kihal. Úgy van ez, hogy a Vezér belenéz a tükörbe, látja elégedett, öntelt képét, de csak egy pontban, mert a tükör többi része homályos és repedezett. Lehetőség! Azt sem kap mindenki ebben az országban. Jól érezhetően, láthatóan működnek az orbáni kasztok: a haveroknak, a családtagoknak, csókos seggnyalóknak mindenáron biztosítani kell a pénzzel megváltott rangot: természetesen a közösből, mert abból építik az országot a kiváltságosok – maguknak.Magyar lehetőség! Megmondom milyen. Az értelmes, okos, jövőjéről álmodó lány minden éjszaka látja a holdvilágot a patakban – ha kel, ha nyugszik. Belebámul a patakban fürdő fényességbe. Tetszik neki. Magának akarja. Belemászik a patakba, és amikor nyújtja a kezét, nincs ott semmi, csak a zavaros és fröccsenő víz. Felnéz az égre, és azt látja, hogy a Hold egyeduralkodó fényességében gúnyosan nevet. Lehetősége megfoghatatlan káprázat volt a sötétben.
olajfa1
2019. november 05. 11:02
Az ál-liberálisoknak csak a HAZAÁRULÓK az "európaiak" meg a "jogállamiságosak"... Így kell rájuk tekinteni! Ők ilyenek! (ahogyan a szocik is "unió pártiak! mindegy hogy milyen! Szovjet, vagy EU... csak unió legyen és az "unió" ŐKET TÁMOGASSÁK! ha kell akkor fegyverrel, hol tankkal, hol "gumilövedékkel" vagy "gumitörvénynel" amit csak a szocik ellenfeleire találnak ki!
kerekperec
2019. november 05. 08:59
Lecke európaiságból ! https://www.nytimes.com/hu/2019/11/03/world/europe/eu-agrar-tamogatas-magyarorszag.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
kerekperec
2019. november 05. 08:56
"A szuverenistákat európaiságuktól is megfosztanák a liberálisok." Magyarországi pénzesgazdák. Hazánk tolvajai ! Hazánkban a korrupció olyan nagyra vált, hogy kormányunk egy dicsőített bűnözői bandára hasonlít ! Ők Magyarország jelenlegi tolvajai. Tagjai egy szorosan integrált bűnügyi hálózat, egy szindikátus, akik kizárólag saját gazdagodásukra hajlamosak. Ez a kitáplált csirkefogó O1G, még a visszaélések megfékezésére való korábbi jogalkotást is átfogalmazta, hogy a törvényt hogyan kell csavaros törvénymagyarázattal, törvény által törvényesen átverni ! https://www.nytimes.com/hu/2019/11/03/world/europe/eu-agrar-tamogatas-magyarorszag.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!