Higgyünk a kormánynak?

2019. november 30. 17:16

Meg lehet, meg szabad-e velük állapodni az Atlétikai VB feltételeiről, vagy úgyis átráznak?

2019. november 30. 17:16
Lendvai Ildikó
Népszava

„Higgyünk a kormánynak, vagy nem? Meg lehet, meg szabad-e velük állapodni az Atlétikai VB feltételeiről, vagy úgyis átráznak?

Az első reflexem az: dehogy higgyünk! A második is ez. Mégis értem és elfogadom a fővárosi közgyűlés döntését. Mert nem a kormánynak hiszek, hanem a magunk erejében, amely kicsikarhatja a város akaratának érvényesítését. Ez próba is – próbája nem a kormány szavahihetőségének, az már rég elveszett, hanem a »kettős hatalom« működésének. Hogyan dolgozhatnak városukért a rendszert leváltani akaró erők, miközben az ország e rendszer keretei között él? Az elmúlt évekhez képest már a húzd meg-ereszd meg is változás: most van erő a kötélnek ezen a végén is. De ha csak egy percre lazítunk, ellopják a kötelet is.

Minden ok megvan rá, hogy ne higgyünk vakon. Emlékszünk a Duna Aréna 49 milliárdjára, ami hét és féllel indult, vagy a 100 milliárd alá ígért Puskás Stadion 200 milliárdjára. Nincs mit csodálkozni, amikor Hadházy Ákos keményen fogalmaz: »szervezett bűnözőkkel« nem érdemes tárgyalni, mert »ezzel az üzlettel nemcsak egy újabb stadiont fogadunk el, hanem a kormányt is, mint legitim tárgyalópartnert«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mingtilift
2019. december 02. 13:44
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
toef36
2019. december 02. 12:03
Ildikó! Ön egy értelmes nő! Hagyja el az MSZP-t... Mielőbb...
Karácsony Szilvi
2019. december 02. 08:27
Félsz te hazudós liba /NEM LESZ GÁZÁREMELÉS!!!/ Félsz, hogy úgy csinálnák, mint ahogy ti csinálnátok?????
alpayre
2019. december 02. 03:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!