Büszke szlovákként is lehetünk felvidéki magyarok?

2019. november 08. 20:13

Donáth Anna a nagy előd, Gyurcsány nyomdokaiban járva.

2019. november 08. 20:13
Száraz Dénes
Ma7.sk

„A PS-Spolu programbemutatóján megjelent Donáth Anna is, a magyarországi Momentum párt alelnöke. A Progresszív Szlovákia és a Momentum között ugyanis érvényes megállapodás van az együttműködésről, ezért nem véletlen a magyarországi politikus megjelenése a rendezvényen. Kifejezendő ezzel, hogy pártja kivel rokonszenvezik, kit kíván támogatni a szlovákiai parlamenti választásokon. A Momentum »történelmi felelősségéről« beszélt, a magyarországi olimpiai rendezés meghiúsításában is ezzel érvelt a párt pár éve, amikor színre lépett a politikában.

Kihangsúlyozta, hogy a magyar-szlovák kapcsolatok jövője olyan pártokon fog múlni, mint a PS, a Spolu és a Momentum. Ezzel előrevetítette azt az utópisztikus jövőképét, hogy ne adj, Isten valamikor Magyarországon a Momentum, Szlovákiában pedig a Progresszív Szlovákia fog kormányozni. Nem véletlen a Momentum és a DK magyarországi összefogása, hiszen Donáth Anna a nagy előd, Gyurcsány nyomdokaiban járva azt is kijelentette, hogy a felvidéki magyarok akár büszke szlovákok is lehetnek a Momentum sajátos elképzelései alapján. Emlékezzünk csak vissza, miként tette a magyarországi exkormányfő a nemzetárulás szégyen-napjává 2004. december 5-ét.

Donáth Anna a Felvidéken, főnöke, Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a román USR-PLUS pártszövetség kolozsvári kampányrendezvényén járt hasonlóan »nemzeti« céllal. Ő Erdélyben biztosította támogatásáról az USR-PLUS államelnökjelöltjét, a román nemzetiségű Dan Barnát, a magyar jelölttel, Kelemen Hunorral szemben. A román jelöltet ráadásul  korrupcióval, közel 6 millió eurónyi uniós forrás »eltüntetésével« gyanúsítanak.

Azt szokták mondani ilyen esetben, hogy mindig megtalálja a zsák a foltját, megtalálta a Momentum is liberális testvérpártját Erdélyben és a Felvidéken is! Ugyanúgy, ahogy a Progresszív Szlovákia a saját »magyarjait«, akiknek a most-hidas vegyesmentalitás talán már túl magyarkodónak is bizonyul. Beleszlovákosítottak tehát rendesen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
subshelpcrip
2019. november 11. 18:19
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Vakfolt
2019. november 11. 10:30
Miért sündörögnek ezek ilyen ócska módon? Remélnek ebből profitálni valamit?
makapaka2
2019. november 09. 17:50
A Donáth család Magyarország szégyene.
kispufi
2019. november 09. 16:08
Én egy néma tiltakozó gyűlést szeretnék valami momentumos központ körül (van olyanjuk?). Nem volna jelszó, nem volna kiabálás, szónoklat, nem volna semmi. Csak az iszonyú tömeg és iszonyú sok magyar zászló. Egy transzparenst gondoltam, annyi lenne rajta, hogy Féljetek!, de elvetettem, félnének ezek anélkül is, de még hogy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!