Bővítési biztos egy országból, amit ma nem vennének fel az EU-ba

2019. november 14. 10:10

A magyar kormánypárt jelöltjét súlyos útravalóval küldte a miniszterelnök a testület elé: helyette, a nevében ígérgette előre a „türk rokonoknak« a bővítési politikát”.

2019. november 14. 10:10
Donáth Anna
Facebook

„Miután a volt fideszes igazságügyi miniszter, Trócsányi László súlyos összeférhetetlenségi problémák miatt e körig el sem jutott, ma Orbán Viktor pótjelöltje, Várhelyi Olivér szakbizottsági meghallgatásai zajlanak. A magyar kormánypárt jelöltjét súlyos útravalóval küldte a miniszterelnök a testület elé: helyette, a nevében ígérgette-árulta előre a »türk rokonoknak« a bővítési politikát.

A mai meghallgatáson a jelölt többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhatárolódni ettől a felajánlkozástól. A frakciótárs néppártiakat kivéve mindenkit, zöld, szocialista és progresszív képviselőket is ez érdekelte: Várhelyi az Európai Bizottság, vagy Orbán Viktor embere lesz-e? Erre pedig nem az a válasz, hogy »nem fogadok el utasítást egyetlen kormánytól sem«, Orbán Viktor ugyanis nem hivatalos kormánydöntésekben ad utasítást az elméletileg független szereplőknek. Polt Péter vagy Domokos László sem ilyen csatornán tudja meg, mit kell tennie az általuk vezetett szervezeteknek. A demokráciát maga mögött hagyó, hibrid rezsimben nem így születnek a döntések.

Orbán Viktor hosszú évek alatt olyan országot teremtett, amelyet így ma már fel sem vennének az Európai Unióba. Sajtója, igazságszolgáltatása, törvényhozása, közigazgatása, piaci viszonyai, rengeteg terület immár jelentős részben korrupt, tönkretett, a Fidesz által megszállt. Abszurd helyzet: Várhelyi megválasztása esetén különböző országokban vizsgálni fogja a demokráciát, a jogállamiságot, az emberi jogok érvényesülését, valamint a kisebbségek tiszteletét és védelmét garantáló stabil intézményeket. Monitorozza a működő piacgazdaság meglétét, valamint adott ország képességét, hogy meg tud-e birkózni az EU-n belüli verseny nyomásával és a piaci erőkkel. Végül pedig a tagságból fakadó kötelezettségek vállalásának és hatékony végrehajtásának képességét, ideértve a politikai, gazdasági és monetáris egységre való törekvéssel történő azonosulást.

Ha hazalátogat Magyarországra, megtekintheti az őt delegáló kormány által teremtett elrettentő példát is.”

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2021. december 23. 13:26
Nahát!
DrPepper
2019. november 14. 23:35
Az a helyzet, hogy ha me lenne a népszavazás Magyarország EU-csatlakozásáról, valószínűleg mi sem akarnánk belépni, mellesleg a mai jogszabályok szerint az akkori érvényes szavazás ma érvénytelen lenne.
matykox
2019. november 14. 21:55
Végül is kíváncsi vagyok, meddig bírható ezeknek a nyomentum nőstényeknek a ténykedése? Egy rendes diktatúrában lassan már előkészítenék a kénsavas kádat ezeknek.
Box Hill
2019. november 14. 19:33
Amikor a gyarmatosítók válogatnak: Hiszen a portugálok 1415-ben kezdték (EU), a spanyolok 1492-ben (EU), az oroszok 1580-ban, a hollandok 1602-ben (EU), a franciák 1605-ben (EU), az angolok (britek) 1607-ben (EU), a dánok 1620-ban (EU), a svédek 1638-ban (EU), a németek szintén 1638-ban (EU), az osztrákok 1719-ben (EU), a belgák 1885-ben (EU), az olaszok szintén 1885-ben (EU), végül a norvégok 1927-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!