A Magyar Országgyűlés határozatban ítélje el az örmény népirtást!

2019. november 04. 07:28

Nem a mai Törökország felelős az akkori rémtettekért. De azért igen, hogy nem néz szembe az elődök gazemberségével.

2019. november 04. 07:28
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Van-e aljasabb politikai cselekedet, mint embereket szisztematikusan halomra ölni származásuk miatt?
Aligha.

Az egyik leggyalázatosabb népirtást az Oszmán Birodalom követte el jó száz évvel ezelőtt. Erőszakkal kitelepítettek vagy másfél millió örményt és megöltek legalább hatszázezret.
A mai erdogáni Törökország bűnnek tekinti e történelmi tény felemlítését is.

Mi, szabadságszerető tisztességes magyarok ezzel szemben azt kívánjuk, hogy a Magyar Országgyűlés határozatban ítélje el az örmény népirtást, és tegye világossá: valamennyi állam első rendű dolga védeni polgári életét, testi épségét, emberi méltóságát.

Nem a mai Törökország felelős az akkori rémtettekért. De azért igen, hogy nem néz szembe az elődök gazemberségével. És legyen világos: nem tehetnek a maiak se bilincset szívünkre, szánkra. Az életért, a szabadságért szólni kell. Tenni kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2019. november 05. 17:02
Tartsunk sorrendet! Előbb a budapesti szemkilövéseket!
Mirtilla
2019. november 05. 08:21
Most éppen örmény vagyok, mert per pillanat jól jegyzik az árfolyamát, de az identitáskereső tőzsdén ez percről-percre változik , igy a jövő héten majd teszek egy keveset a török kötvényekre is.
EMM195
2019. november 05. 06:59
Mi lenne a világgal, ha a Mandiner nem szemlézné Gyurcsány facebookját??? A világ jobb hely lenne, de nem jönne össze seperc alatt újabb 100 kattintás.
balsors
2019. november 04. 21:54
Az 56-os és 2006-os sortüzek a mai napig büntetlenül maradtak, ez az ország szégyene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!