A CDU ösztönei

2019. november 24. 14:54

A hatalmi kérdés rendezése nem változtat a CDU alapvető problémáján.

2019. november 24. 14:54
Nikolas Busse
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„A párton belüli hatalmi kérdés rendezése mindenesetre nem változtat a CDU alapvető problémáján. A CDU-CSU a legutóbbi felmérések szerint 25-30%-os támogatosságra tart számot. Ez rosszabb, mint az eddigi leggyengébb választási eredményük, ami pedig nagyon régen volt: az első Bundestag-választáson érték el, 1949-ben. Nem csak a legfrissebb választási eredmények mutatják, hogy mennyire bizonytalan Adenauer és Kohl pártja, hanem az a tény is, hogy a Zöldek már saját kancellárjelöltet állítanának. A Zöldeknek sok más mellett konmzervatív-ökologikus gyökere is van. Ebből egy új polgárság nőtt ki, amit a CDU-CSU képtelen elérni. Söder mindenkinél gyorsabban felismerte ezt, ezért nyit olyan vehemensen balra a CSU. 

Merz híveinek erre nincs receptjük. Ők csak azokat látják, akik átvándoroltak az AfD-hez. Az AfD ma egy már olyan zárt, antiliberális világképet ad, amitől a merkeli menekültpolitika radikális korrekciója valószínűleg nem tudná elcsábítani az egykori CDU-CSU-szavazókat. A söralátétes liberalizmus mellett pedig már rég elment az idő. Kramp-Karrenbauer ma már olyan témákról beszél, amik a jövőben is előkerülnek majd: a digitalizációról és a biztonságpolitikáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
worlprofid
2019. november 26. 22:39
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Senye Péter
2019. november 25. 13:20
A legrosszabbat, a pokol előszobája weimarizálódást el tudják-e kerülni?
selsalzfar
2019. november 25. 03:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Bell & Sebastian
2019. november 24. 22:57
Én nem bíznék vakon az AfD -ben. Minden jel szerint ugyanolyan légypapír, mint ami nálunk a Jobbik volt, szolgálati projekt a legyek összefogdosására, de azért a jó szándékú támogatóikat illik sajnálni. Németországban is pontosan ugyanazok csinálják a politikát, mint akik nálunk. Egy maroknyi neoszékely, hogy senkinek ne legyenek illúziói.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!