Klímabarát településeket október 13-án!

2019. október 08. 10:33

Arra érdemes szavaznunk, akinek van esélye nyerni ezzel a klímaszkeptikus Fidesszel szemben.

2019. október 08. 10:33
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Mérce

„Az ellenzék helyzete, a demokratikus működés leépülése és kiüresedése, a politikai ellenállás bázisainak megóvása és kialakítása ma Magyarországon megkerülhetetlen politikai szempont a választásnál. Nem redukálhatjuk a döntésünket csupán a klímaváltozás és a fenntarthatóság kérdéskörére. De azt mindannyian látjuk, hogy ha a Fidesz számára a zöld ügyek eddig csak érdektelenek voltak, akkor mostanában ezen a területen is aktív ellenoffenzívát indítottak (ahogy erről itt a Mércén korábban írtam). A Fidesz önkormányzati állásainak megingatása tehát nem csupán politikai szempontból, de a klímaváltozással való hatékony szembenézéshez is elengedhetetlenül szükséges. Arra érdemes szavaznunk, akinek van esélye nyerni ezzel a klímaszkeptikus Fidesszel szemben. De a választásnál az is szempont kell, hogy legyen, hogy ki lehet képes településünket, városunkat, kerületünket úgy irányítani, hogy felkészítse a klímaváltozásra, hogy mérsékelje annak hatásait.

A választással ez a feladat nem ér véget, az csak az első lépés. Várjuk is el, gyakoroljunk nyomást a megválasztott településvezetőkre, hogy tegyenek meg mindent településünk, családunk, életminőségünk, javaink – a klíma védelmében. Olyan jelöltre szavazzunk, akinek nem csak esélye van nyerni, de ígéretet is tesz arra, hogy településünket, fővárosunkat felkészíti a klímaváltozásra. Aztán persze kérjük is számon, és tegyünk meg magunk is mindent, hogy ebben közösen, választók és politikusok, ellenzékiek és kormánypártiak sikeresek legyünk. Így járjunk el minden településen.

A migránsellenes plakátok adnak némi árnyékot, de nem teszik a klímaváltozással szemben ellenállóvá településeinket. Arra csak közös cselekvéssel leszünk képesek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nobusup
2019. október 10. 17:08
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
akiaki
2019. október 10. 00:43
ma klíma a hívószó, aki menő az klímát mond, kimaxolja, vagy klímaxolja, vagy valami izé! ebből meg lehet élni?
trouposed
2019. október 09. 16:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
OberEnnsinnen
2019. október 09. 14:38
Mondd meg az Ignatieff főnöködnek, hogy kérjen bocsánatot az anyjától-apjától, amiért elmulasztották nem a jó modorra, csak a tisztességes viselkedésre tanítását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!