Díszpinty vagy díszpolgár?

2019. október 25. 09:26

Demszky uralkodása idején Budapest egy koszlott, rettenetes város lett, éppen olyan negyedosztályú, mint az a népszínmű, amelyben most Karácsony a főszereplő.

2019. október 25. 09:26
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Karácsony Gergely negyedosztályú népszínművének újabb felvonása, hogy elkezdett kompromisszumkész, engedékeny jófiút játszani (majd a következő felvonásban morcos ellenhörcsög lesz). E színjáték első epizódja, hogy az egész kampány alatt általa válogatott módokon gyalázott, Orbán kesztyűbábjának titulált Tarlós Istvánnak felajánlotta a Budapest díszpolgára címet. Ó, mily nemes gesztus! – gondolná elsőre az ember, vége a harcnak, a galamb körbehordozta az olajágat, a bárányok odaültek az oroszlánokhoz, emberi arcunkat vesszük elő ismét, megsimogatjuk a hosszú harcban elfáradt, megsérült lelkeket.

Igen ám, de második olvasatra összekuszálódnak kissé a szálak. Ugyanis Karácsony Gergely mondata teljes terjedelmében úgy szól, hogy Tarlós István Demszky Gáborral együtt kapná meg a Budapest díszpolgára címet. Ez így nem egyéb, mint Demszky tisztára suvickolása, kiszidolozása és Tarlós bekoszolása.

Demszky uralkodása idején Budapest egy koszlott, rettenetes város lett, éppen olyan negyedosztályú, mint az a népszínmű, amelyben most Karácsony a főszereplő. Demszky alatt lerohadt a főváros, Demszky alatt aztán tényleg csúcsra járt a korrupció, Demszky főpolgármesterségének szimbólumai a nokiás dobozból kivigyorgó Hagyó Miklós, a négyes metró ellopott százmilliárdjai – összegszerűen és pofátlanságában is ez volt az egész rendszerváltás legvérlázítóbb korrupciós botránya, hab a tortán, hogy különböző jelentésekben (OLAF, Korrupciókutató Intézet) mindez úgy szerepel, mint az Orbán-kormány bűne. Demszky főpolgármesterségének szimbólumai a nép ajkán is csak »Demszky-karóknak« emlegetett értelmetlen vasoszlopok, a kosz, az összehugyozott, bűzlő aluljárók, a lerohadt buszok.

De legalább Demszkynek lett egy szép nyaralója az Adrián, és nem kell attól tartania, hogy majd egyszer a »függetlenobjektív« sajtó oda tartja az orra alá a mikrofonokat a budiról kifelé jövet, árulja már el, hogy akkor miből. Innen, erről a szintről kellett ezt a fővárost felhozni. A felhozatal pedig Tarlós István és a vele együttműködő Orbán-kormány műve volt. És ennyi év elteltével Budapest európai fővárossá vált, a legkülönbözőbb nyugati értékelések szerint is Európa egyik legjobb, legélhetőbb fővárosa, lépni nem lehet a turistáktól, eltűnt az utcákról a húgyszag és a mocsok, a kosz, biztonság van, ma Budapesten senkinek sem kell gyomorgörccsel járnia este vagy éjjel az utcán, fejlesztések tucatjai valósultak meg, illetve állnak megvalósítás alatt, és ez még akkor is igaz, ha a szeretve tisztelt ellenzéknek nem tetszik, ha uszodák, sporttelepek, stadionok, új múzeumok, zenepavilonok s miegyebek épülnek.”

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. október 26. 16:51
Sír a mocskosszájú bájjer szája! Jó!!!
lhotx
2019. október 26. 08:44
Tarlóst (lakcímes, butapesti) kábítószerfüggők és az ő ellátóik zavarták el. Mind, akik visszahoznák az „Európa Bangkokja” nagyprojektet. Vessétek pillanástok az utolsó statisztikákra! De ne úgy, ahogy szoktátok!
antioxi
2019. október 25. 17:23
Felhívás. Nem engedhetik a "moslék koalíción" kívüli jó szándékú a nem csak budapesti magyar emberek, hogy Budapestet a nemzet fővárosát a libsibibsi-anarchista csőcselék a cuki nácikkal turbósítva slampossá és lerobbantá tegye ismét. Minden törvényes eszközzel meg kell akadályozni gyönyörű fővárosunk megóvását- ha kell akkor tömeges élőláncokkal!
Mátyás01
2019. október 25. 16:25
A nagykörútnál még annyit kiemelnék, hogy plusz Margit híd felújítása. Elég jelentős tétel volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!