A lódító zöldítő

2019. október 09. 06:49

Megtudtuk, hogy Karácsony nem tud ellenállni a XIV. kerületi MSZP-s vezető – akinek az oviban egy ásó lehetett a jele – sármjának.

2019. október 09. 06:49
Baranyai Gábor
Magyar Nemzet

„Az ellenzék legfőbb és mindenes jelöltje a Holdnak, pontosabban az ellenzéki szólamokra vevő fővárosi szavazóknak énekel, hátha pár szavazatot szerezhet azzal az ordas hazugsággal, hogy ha ő lesz Budapest főpolgármestere, akkor majd nemcsak a stadionok – jelenleg csak a kólás szocialisták vezette Kispesten épül futballaréna, Gajda Péter megelégedésére, no meg Zuglóban – építését tiltja be, hanem a Liget Budapest projektet is megállítja. Soha nem zavarta a Párbeszéd politikusát és tanácsadóit, hogy olyan ígéreteket tesznek, amelyekben egy önkormányzati vezető nem kompetens vagy egyszerűen jogilag, fizikai­lag nem kivitelezhető. Tény: a Liget projekt és a Városliget kezelése a magyar állam hatásköre, az építési szabályzatot a Fővárosi Közgyűlés rég elfogadta, a jelenleg előrehaladott kivitelezés alatt álló épületek pedig egytől egyig érvényes építési engedélyekkel rendelkeznek, ráadásul félbehagyni sem lehet, érdemes őket. Az is tény, hogy a Liget Budapest projekt Európa legnagyobb kulturális célú és komplex tájépítészeti fejlesztése. Ha Karácsony ennek elkészültét meg tudna akadályozni, akkor a múzeumi szakma, a kultúrpolitika száz évig átkozná a nevét.

Az eddigi tapasztalatok alapján nemcsak jogi lehetősége, de bátorsága sem lenne KariGerinek keresztbe tenni a Városliget megújításának. Az ellenzék »megoldóembere« az általa mutyigyanúsnak tartott XIV. kerületi parkolási szerződéseket is azonnal aláírta, a Liget Budapest projekt kapcsán pedig a zuglói MSZP is »büntetlenül« fityiszt mutathatott neki. Helyi, szocialista szövetségesei 2016 áprilisában megszavazták azt a kormánypárti határozattervezetet, ami felszólította az önkormányzatot, hogy működjön együtt a Városliget Zrt.-vel, és támogassa a Liget Budapest projekt minél magasabb színvonalú megvalósítását. Néhány hete, egy hangfelvételnek hála tudjuk, hogy Karácsony Gergely nem tud ellenállni a XIV. kerületi MSZP-s vezető, Tóth Csaba – akinek az oviban valószínűleg egy ásó volt a jele – sármjának.

Apropó ásó, lapát, a határozati javaslatban többek között szerepelt az is: Karácsony kezdjen tárgyalásokat a Városliget Zrt.-vel a zuglói közterület-rehabilitációs program támogatásáról, az Egressy tér, a Rákosmezei tér és a Pillangó park, valamint az Olof Palme-ház felújításáról. Állami beruházásban az Olaf Palme-ház azóta eredeti szépségében, egy gyönyörű rózsakerttel kiegészítve várja látogatóit, azonban amire Karácsonyt felhatalmazta a zuglói képviselő-testület, azt nem sikerült végrehajtania. A környék lakói által is vitatott, túlárazott Pillangó park felújítását máig nem adta át a nagy »zöldítő«, az Egressy és a Rákosmezei téren pedig egy kapavágás sem történt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:43
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
nobusup
2019. október 10. 17:05
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
trouposed
2019. október 09. 16:22
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Mich
2019. október 09. 13:38
MSZP + P = ásó és kapa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!