A demokrácia abszurditásai

2019. szeptember 01. 09:22

Az abszurditásnak nincs határa. Kíváncsian várom, hová tud fejlődni még a német demokrácia?

2019. szeptember 01. 09:22
Rab Irén
Magyar Hírlap

„Azt azonban mindenki tudja, hogy főpróba ide vagy oda, a tartományi választás ennél keményebb lesz. Ezért a szászországi választási bizottság az AfD pártlista hatvanegy jelöltjéből formai hibára hivatkozva csak tizennyolcat fogadott el. A választási bizottság hosszan, alaposan ülésezett a zárt ajtók mögött. Bizonyára mérlegelték, hogyan lehetne a jobboldali párt várható parlamenti többségét megakadályozni. Természetesen a jog segítségével, a demokrácia játékszabályainak megfelelően. Független pártjogi szakértők szerint formai hibát nem szabadna szabálytalanságként értékelve így szankcionálni. Az AfD fellebbezett, a szász Alkotmánybíróság tizennyolcról harmincra emelte a kvótát. Gauland pártelnök összeesküvést emleget, hiszen a pártlista megkurtításával lényegesen kevesebb képviselői helyet szerezhetnek meg, mint amennyi a várható választási eredményeik alapján megilletné őket. Ez pedig kevés lesz ahhoz, hogy az Alternatíva Németországért meghatározó erő lehessen a szász törvényhozásban. Kormányalakító tényező egyébként sem lehetne, hiszen velük, egy szélsőjobboldali populista náci párttal senki nem lép koalícióra. Vigyázó szemünket szeptember elsején vessük tehát Szászországra! Már csak azért is, mert minden tekintetben történelmi szavazás lesz itt: először szavazhatnak a szellemi fogyatékosok! Ugyanis július elsején életbe lépett az a törvény, ami Németországban a választójogot kiterjeszti a szellemi fogyatékosokra és a gondnokság alá helyezett pszichés ápoltakra is. A törvényjavaslatot a Zöldek és a balosok közösen terjesztették be, név szerinti szavazást kérve. Senki nem mert ellene szavazni, azaz a náci intolerancia bélyeget magára süttetni. A választójog kiterjesztése nyolcvanezernél is több embert érint, akik szabad választójogukat kijelölt személyek, szervezetek útján tudják majd érvényesíteni. De facto az ápolók szabadon rendelkeznek az ápoltjaik szavazataival.

Annyit tennék még hozzá, hogy Brandenburgban is tartományi választások lesznek vasárnap. Itt az AfD és az SPD egyaránt huszonkét százalékon áll. Brandenburgban a fogyatékosok mellett a kiskorúaknak is van szavazati joguk, ötvenegyezer tizenhat és tizennyolc év közti iskolás dönthet szabadon a jövőjéről. Ők a Zöldek szavazói, akik a pénteki klímatüntetéseket nem iskolai lógásként, hanem politikai tevékenységként értékelik.

Mindig azt hiszem, elértük már a határt. De nem, az abszurditásnak nincs határa. Kíváncsian várom, hová tud fejlődni még a német demokrácia? Mikor kapnak például a menekültstátuszúak, a régóta itt élő idegenek választójogot, hogy aztán támogatóiknak voksukkal fejezhessék ki hálájukat. Mert a hatalmat megszerezni vágyók demokráciaértelmezése a közre veszélyes, morális gátlástalanságuk pedig határtalan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2019. szeptember 01. 21:54
A nácik és a kommunisták után it az új világírtó izmus: ultraliberalizmus! Központjában a mondvacsinált érzékenységével, kéretlen képviselettel, a polkorrekt véleményterrorizmusával. Ideje kiállni, és eltiporni a vélemény- és szólásszabadság ellenségeit, az ultraliberális anarchistákat!
thefzj
2019. szeptember 01. 17:29
- IDÉZEK - "minden tekintetben történelmi szavazás lesz itt: először szavazhatnak a szellemi fogyatékosok! Ugyanis július elsején életbe lépett az a törvény, ami Németországban a választójogot kiterjeszti a szellemi fogyatékosokra és a gondnokság alá helyezett pszichés ápoltakra is" - VÁLASZ - KERTÉSZ IMRE „Még a politikáról kellene egyet s mást mondanom, de az igazán fölösleges és unalmas időfecsérlés lenne. Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak."
C.Dömötör
2019. szeptember 01. 11:09
A német zöldeknek volt egy olyan gondolata, hogy 14 éves kortól szavazhassanak az országukban, mondván; a fiatalok (a gyerekek) maguk határozhassák meg a jövőjüket. A választási korhatár már a 16 évesektől is értetlenséget váltott ki (A: 2007-től, D: 2009), mivel politikai érettséget ebben a korban nehéz találni. Akkor is, ha az idősebbek között is vannak tájékozatlanok, de hát ez a demokrácia keresztje. Most olyan érvekkel jönnek, hogy ugye Greta is 16 évesen van egy mozgalom élén. Ezeknek javaslom, hogy a következő operációjukat végeztessék egy 16 évessel, a házukat terveztessék egy 16 évessel, és pénzügyi tanácsokat ennél idősebbektől ne fogadjanak el. Sok sikert kívánok.
kunfia
2019. szeptember 01. 11:06
A szellemi fogyatékosok nálunk mindig is szavazhattak,hála nekik a Fidesz magasan vezet:))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!