Aktív nyugdíjasok, szervusztok!

2019. szeptember 18. 07:40

Ezek a nyugdíjasok végig vidámak voltak, jegyzeteltek, visszajelzéseket adtak, nevettek, jó ötleteik voltak.

2019. szeptember 18. 07:40
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának vezetői meghívtak Kiskunhalasra előadni a Momentum Mozgalom nyugdíjpolitikájáról. Három éves pártvezetői karrierem egyik legjobban sikerült fóruma volt ez. Az első pillanattól olyan vibráló hangulat volt a teremben, hogy az valami elképesztő! Ezek a nyugdíjasok végig vidámak voltak, jegyzeteltek, visszajelzéseket adtak, nevettek, jó ötleteik voltak.

A nyugdíjminimum emelésén, a nyugdíjjárulék-plafon eltörlésén, valamint a vegyes indexálású nyugdíjszámításon túl kifejtettem nekik, hogy én olyan nyugdíjas szeretnék majd lenni, aki tartja a lépést a XXI. századi világgal. Hiszem, hogy mind a gyerekeimmel, mind pedig az unokáimmal való összhang szempontjából szükségem lesz erre. Ezért is szeretnék majd a nyugdíjkorhatár betöltése után is aktív maradni, életen át tanulni, munkát vállalni. Rugalmasabb munkát. Az így megszerzett fizetésem (és fejlődésem) mellé pedig igényt tartok a nyugdíjamra, mert az mindenkinek JÁR, aki ledolgozott egy életet. Nem úgy, mint ma, amikor választani kell egyik vagy másik között... Ha pedig fizikailag nem bírok már többet dolgozni és pénzem sem lesz arra, hogy kiborggá váljak (robotizáljam a testemet), skandináv mintára fiataloknak fogok otthont biztosítani alacsonyabb lakbérért azért cserébe, hogy ők segítenek nekem a háztartásban, időnként gondomat viselik, miközben egymástól tanulunk. Ahogyan mi is nagyon sokat tanultunk Kiskunhalason egymástól!

Egy hatalmas élmény volt ez számomra, köszönöm szépen Nektek a meghívást és a sok építő gondolatot! Folytköv!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. szeptember 19. 08:19
"Ezek a nyugdíjasok végig vidámak voltak, jegyzeteltek, visszajelzéseket adtak, nevettek, jó ötleteik voltak." Az ÁVH-s nyugdíjas az ilyen boldog és vidám, én is vidám lennék havi 500.000-Ft-os nyugdíjjal.
áfonya
2019. szeptember 19. 03:25
Fekete Győr és a bűnözés útja - unoka ősei nyomdokaiban . http://mindenszo.hu/az-megvan-hogy-fekete-gyor-andras-nagyapja-egy-kommunista-bunozo-volt-nem-esik-messze-az-alma-a-fajatol/ Aztán a forradalom felfalta a saját gyermekét. Fekete-Győr Endrét megyei tanácselnöki beosztásából 1981. március 31-én felmentették. Nem éppen dicső körülmények között távozott. A néhány héttel azelőtt még másokat kritizáló, hatalma teljében lévő kommunista politikust azok az emberek alázták porrá, akikkel évtizedekig egy oldalon állt. Az egykori jegyzőkönyvekből kiderül, hogy fent, a Politikai Bizottságban döntöttek a sorsáról, de a Heves megyei elvtársak nagyon is együttműködőek voltak elmozdításában. Fekete-Győrnek azért kellett mennie tanácselnöki székéből, mert a megyei Tanácsi Építőipari Vállalatnál hűtlen kezelés nyomaira bukkantak. A vállalat vezetői saját zsebre dolgoztak, cementet loptak, feketén családi házakat építettek, más gazdasági bűncselekményeket hajtottak végre, és ezzel 12-13 millió forintos kárt okoztak. A szálak – mások mellett – hamarosan Fekete-Győr Endréhez is elvezettek.
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 18. 22:47
Fegyőr tanult Huza-Vona hibájából, aki gyalázta a nyugdíjasokat, de ő meg a nekik való nyalást tolja túl. De Orbán ám a populista! :-D
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 18. 22:43
1. Ne tegezd a nyugdíjasokat, bunkókám! 2. „A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozatának.." Ja, hogy te a komcsi nyugdíjasoknál jártál... azokat tegezheted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!