In memoriam Hirosima!

2019. augusztus 06. 14:37

Soha többé háborút!

2019. augusztus 06. 14:37
MSZP
MTI-OS

„1945. augusztus 6-ig már több mint 70 millió ember vesztette életét a II. Világháború frontjain, koncentrációs és hadifogolytáboraiban, a hátországok bombázásában. A városok szőnyegbombázásának poklát a tonnaszám ledobott robbanóanyagok okozták, Hirosimára azonban csak egyetlen egy bomba hullott, de az megváltoztatta az egész emberiség történetét.

A különféle atombombák »tömeggyártása« néhány év múlva olyan helyzetet teremtett, ami a világ pusztulását hozhatta volna és a hidegháború időszakában voltak pillanatok, amikor közel állt a föld egy ilyen tragédiához, az emberi civilizáció megsemmisüléséhez.

Az '80-as évek közepétől azonban ezeket a baljós árnyakat elfújta a szabadság szele, s az egész világ egy sokkal jobb hely lett.
Ezért keserű most azt látni, hogy újra fegyverkezési versenybe kezdtek a nagyhatalmak vezetői, a meg nem értés, a másság elutasítása, az ellenségkreálás ismét politikai programokká álltak össze, a gyűlölet ideológiája, kultúrája újra a reneszánszát éli.  

Nekünk, baloldaliaknak, humanistáknak missziónk, hogy emlékeztessünk és ne engedjük a múlt árnyait újra visszatérni. Ne engedjük azokat az indulatokat újra felkorbácsolni, amibe a világ már kétszer belerokkant, mert a harmadiknál már az egész világ Hirosima lesz. Soha többé háborút!”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!