Megtörtént a nagy bejelentés!

2019. augusztus 08. 09:30

A legújabb nagy bejelentés az FBI-tól származik, bár ez valódi.

2019. augusztus 08. 09:30
Kustán Magyari Attila
Maszol.ro

„Összeesküvés-elméletek hívei körében olyan hatékony cím a »Megtörtént a nagy bejelentés!«, mint bulvársajtóban a »Nem fogod elhinni, mi történt XY színésznő arcával«. Nagy bejelentés hetente történik jóformán, talán gyakrabban, mint jóslat a világvégéről. Bejelentette már a NASA a földönkívüliek létét, a DARPA a kondenzcsíkokkal mérgezést és így tovább – az »ébredők« világában a folyamatos messiásvárás sajátos változata ez.

A legújabb nagy bejelentés az FBI-tól származik, bár ez valódi. Eszerint azok az összeesküvés-elméletek, amelyek kormányellenesek, identitás-alapúak, szélsőséges politikai üzenetük van, nagy eséllyel ösztönözhetnek az országon belüli szélsőséges embereket bűncselekményre, erőszakos cselekményekre. A májusban kiadott, a Yahoo! News birtokába most kerülő dokumentum több példát is felhoz erre, és azt is kihangsúlyozza, hogy a konteók terjesztői gyakran hivatkoznak magukra mint kutatókra, oknyomozókra, ugyanakkor rámutat, hogy az internetnek köszönhetően egyre jobban terjednek.

A felsorolt példákból és a napokban történt amerikai lövöldözéseket követően is érthető az általános aggodalom – de azt is érdemes megvizsgálni, hogy az FBI megközelítésének milyen buktatói lehetnek. A dokumentumban arról is írnak, hogy a kormányellenes konteók között megjelenik az Új Világrend gondolata, amely szerint egy elitcsoport ural különböző kormányokat, iparágakat, a médiát, és megjelenik az ENSZ is mint aktor, vagy a False Flag jelenség, amely értelmében egy-egy terrorcselekmény csak hamisítás (ilyen például a szeptember 11-i terrortámadások esete, amelyeket követően George Bush nem sokat tett a tévhitek megállításáért azzal, hogy az egyéni szabadságot gyengítette a biztonságra hivatkozva).

Az FBI dokumentuma különösen izgalmas, hiszen úgy kell egy ilyen kiszivárogtatás az összeesküvés-elméletek híveinek, mint egy falat kenyér. Ők megmondták – olvashatjuk majd –, hogy valami készülődik, és lám, szándékosan be is jelentette most az intézmény, hogy készülnek felszámolni az igazság utolsó szigeteit. A kollektív paranoia, amely a személyes szintűvel oly gyakran keveredik ezekben a közösségekben, most alkalmat kap a megerősödésre. Az FBI megjelölte ellenségeit, az Igaz Hírnököket, az Ébredőket, a Keveseket, Akik Még/Már Tudnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2019. augusztus 08. 12:49
Én őszintém irigylem az ilyen embereket mint Kustán Magyari. Elolvassák a hivatalos jelentéseket, megnézik a híreket, bólintanak, hát ilyen az élet, és jól alszanak. Nincs semmi kétség, nem kell bárminek is utánanézni, és mindenki más, akinek esetleg nem erre a strófára jár az esze, az összeesküvéselmélet hívő, és ez által megvetendő. Szép lehet egy ilyen burokban élni, mondom, irigylem.
annamanna
2019. augusztus 08. 11:01
Atlantisz nem süllyed el! https://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!