Ha én kóla volnék

2019. augusztus 07. 12:30

Kedves Kóla! Nálad nem morálfilozófusok és kozmológusok dolgoznak, hanem vegyészek és piackutatók, tehát nem vagy illetékes a kérdésben! Te lennél az utolsó, akinek a tanácsát kikérnénk erről.

2019. augusztus 07. 12:30
Kunszabó Zoltán
Vendégszerző

Aztán tényleg, te Kóla! Hogy jutott eszedbe ezzel a múltat végképp eltörlő lendülettel előbuzogni ikonikus kis üvegedből, megállíthatatlanul összehabozva a közélet és közbeszéd tereit, amiben az a legrosszabb, hogy az egészbe menthetetlenül beleragadunk? Hiszen téged feltakarítani sem lehet, akárhányszor cserélem a felmosóvizet. (Egyébként próbáltad már magad feltakarítani?)

Szóval nem értelek.

Kóla létedre meg akarod mondani nekünk, hogy mi a jó és mi a rossz,

meg hogy miként is kellene viselkednünk. Fel akarsz minket világosítani, meg elűzni a homályt. De végül is ki vagy te,  hogy ebben illetékesnek érzed magad?

Zajlik egy nagy vita pár száz éve a nyugati filozófiában meg vallásbölcseletben. Hogy ugyebár az emberi életnek vannak-e a Teremtő által meghatározott normái, vagy nincsenek. Ha nincsenek, akkor minden csak emberek közötti megegyezés kérdése. Ha vannak, akkor azokhoz kellene igazodni valahogy, mert a világ egyszerűen így van berendezve, és így működőképes.

Na most, te ebben a kérdésben állást foglalsz, élelmiszer létedre. Ne haragudj, de ebben egyáltalán nem tartalak illetékesnek! Hogy miért? Mert nálad nem morálfilozófusok és kozmológusok dolgoznak, hanem vegyészek és piackutatók. Mert nem értesz hozzá, mert nem erre jöttél létre, mert ebben a kérdésben maximálisan inkompetens vagy, és mert

te lennél az utolsó, akinek a tanácsát kikérnénk erről.

De te mégis tanácsot adsz, sőt az arcunkba mászva kampányolsz, pusztán azért, mert megteheted. Mert nem is Kóla vagy, hanem pénz. És így látszólag mindent elérhetsz ezen a világon. A jelenséget magát tekintve ettől persze a helyzet még sokkal rosszabb. A pénz ugyanis köztudomásúlag nem tesz senkit intelligensebbé, még téged sem, kedves Kóla!

A helyzet az, hogy benned a maximális inkompetencia találkozik a maximális hatalommal, és ez nagyon-nagyon riasztó.
Nem zavar, hogy sokak számára félelmetes vagy?

Ezért a helyedben én inkább csak a pohárban pezsegnék, sőt, visszahaboznék ikonikus kis üvegembe. És várnám, hogy megrendeljenek.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kitalátor
2019. augusztus 09. 16:27
Én nem iszom. Tényleg anális fájdalmat okoz?
adonyi29
2019. augusztus 08. 19:10
Jó, hogy nem kérjük ki a római pápa véleményét is a kérdésben. Lóvé az lóvé, nem kell bármit belelátni. Aki ütni akarja a kólát, az ne vegye és beszéljen le még egy embert.
Karbantartó9
2019. augusztus 08. 16:21
Kecskebaszós kólásképet akarunk!
Pneumaticus
2019. augusztus 08. 09:15
1979: "Éljen a Szovjetúnió, a világ szabadságszerető népeinek nagy barátja!" 2019: "Éljen a Coca-Cola, a világ szabadságszerető népeinek nagy barátja!" Mi változott? Undorító hazugság mindkettő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!